Tarih: 29.04.2017 08:12

OPCW: Han Şeyhun´a gitmek için hazırız ve bunun için bazı önlemler aldık

Facebook Twitter Linked-in

 

Üzümcü, Hollanda´nın Lahey kentinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Han Şeyhun´a gitmek için hazırız ve biz bunun için bazı önlemler aldık' dedi.

´BM İLE TEMAS HALİNDEYİZ´

Han Şeyhun bölgesinin militanların kontrolünde olduğunu aktaran Ahmet Üzümcü, 'Onun için orada bulunan gözlemcilerle muhaliflerin bazı anlaşmalar yapmaları gerekecek. OPCW ekibinin araştırma yapabilmesi için önce ekibin güvenliğinin sağlanması gerekir. OPCW ekibinin Suriye´deki güvenliğinin sağlanması için Birleşmiş Milletler yetkilileri ile temas halindeyiz' ifadesini kullandı.

RUSYA: OPCW MİSYONU HAN ŞEYHUN´A GİTMELİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Silahlanma Kontrol Dairesi Başkanı Mihail Ulyanov, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü´nün (OPCW) kimyasal saldırı düzenlendiği iddia edilen Suriye´nin İdlib kentindeki Han Şeyhun bölgesine ‘dengeli´ bir uzman ekibi göndermesini umduklarını söylemişti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, daha önce yaptığı açıklamada, OPCW misyonunun ABD´nin füze saldırısı düzenlediği Şayrat Hava Üssü ile Han Şeyhun´a gitmesi gerektiğini belirtmişti. Lavrov, İdlib´deki kimyasal saldırı iddiasının soruşturulmasına yönelik olarak OPCW bünyesinde bir misyon kurulmasını önerdiklerini de ifade etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —