Tarih: 02.12.2021 12:23

OPEC+, Omicron çekiç fiyatlarından korktuğu için üretim politikasını tartıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Brent petrol fiyatları, Ekim´de 86$´ın üzerindeki üç yılın en yüksek seviyesinden 70$/varil civarına geriledi. Geçen ay fiyatlar, Omicron varyantı petrol bolluğu korkularını artırdığı için COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana en büyük aylık düşüşünü kaydetti.

Ağustos ayından bu yana grup, küresel arza günlük 400.000 varil (bpd) ek çıktı ekleyerek, pandemi nedeniyle talebin düştüğü 2020´de üzerinde anlaşmaya varılan rekor kesintileri kademeli olarak azaltıyor.

Çarşamba günü OPEC+ uzmanları, Reuters tarafından görülen bir raporda, birçok ülkenin karantina ve diğer kısıtlamalar getirmesine rağmen, Omicron´un etkisinin henüz net olmadığını söyledi.

Omicron ile ilgili endişeler ortaya çıkmadan önce bile, OPEC+ geçen hafta ABD ve diğer büyük tüketicilerin enerji fiyatlarını düşürmek için acil ham petrol rezervlerini serbest bırakma duyurusunun etkilerini tartıyordu.

OPEC+, küresel arzın yaklaşık %10´una denk gelen, geçen yılki 10 milyon varillik rekor üretim kesintilerinin ölçeğini küçültüyor. Yaklaşık 3,8 milyon varil/gün kesinti halen yürürlükte.

Ancak, OPEC´in Kasım ayı petrol üretimi, bazı OPEC üreticilerinin üretim kapasitesini artırmak için mücadele etmesiyle bir kez daha planlanan seviyenin altına düştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —