• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

‘OPEC, petrol üretimini durdurmayacak´

‘OPEC, petrol üretimini durdurmayacak´

Ekonomi haberleri sitesi Business New Europe Genel Yayın Müdürü Ben Aris, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü´nün (OPEC) petrol fiyatlarındaki düşüşü önlemek için üretimi dondurmayı teklif etmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Aris

 

OPEC ülkelerinin petrol üretimini dondurma teklifinin Avusturya´nın başkenti Viyana´da kasım ayında yapılacak toplantıda konuşulması bekleniyor. Sputnik´e konuşan Aris, OPEC ülkelerinin fiyatları varil başına 50-55 doları aşan şekilde şişirmek için üretimi radikal biçimde durdurmayacağını söyledi.

´FİYATLAR YAVAŞÇA YÜKSELİRSE, HERKES ÜRETİM MİKTARINI YÜKSEK SEVİYEDE TUTAR´

Aris 'OPEC, fiyatları 50-55 doların üstünde olacak şekilde şişirmek için radikal biçimde üretimi durdurmayacak. Bununla beraber, fiyatlar yavaşça yükselirse, herkes yine üretim miktarını yüksek seviyede tutar, bu da fiyat kazancı karşısında doğal bir kapak görevi görür' ifadelerini kullandı.

´FİYATLARIN YÜKSELTİLMESİ KONUŞULAN ANA MESELE OLACAK´

Toplantıda konuşulacak başlıca konunun fiyatları yükseltmek olacağını savunan Aris 'Üretim seviyesine bakarsanız, Rusya´nın günde 11 milyar varil ürettiğini görürsünüz. Bu Sovyetler Birliği sonrası bir rekor gibi ve şimdilik bu üretim seviyesini düşürme gibi bir niyet de yok' dedi.

´SUUDİ ARABİSTAN´IN NAKİTE VE YÜKSEK FİYATA İHTİYACI VAR´

Aris açıklamalarına şöyle devam etti:

'Suudi Arabistan için de aynı sorun geçerli, bütçe gelirinin yüzde 80-90´ını petrolden elde ediyor ve fiyatların yükselmesine olduğu kadar nakite de ihtiyacı var. Piyasaların fiyatı düşürdüğü bu sırada, fiyatlardan kaybettiklerini hacimle tamamlamak için çıkarabildikleri kadar petrol çıkarmaktan başka bir şey yapamaz' ifadelerini kullandı.




20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor