• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

´Oprah Winfrey, 2020´de ABD başkan adayı olacak´

´Oprah Winfrey, 2020´de ABD başkan adayı olacak´

Amerikalı ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey´in, ABD´de 2020 yılında yapılacak başkanlık seçimine hazırlandığı iddia edildi.

 

CNN´in, Winfrey´in çevresine dayandırarak verdiği haberde, Oprah Winfrey´in başkanlık yarışına girmeyi 'aktif bir şekilde düşündüğü' kaydedildi.

Haberde, Winfrey´in çevresinden de Başkanlık yarışına girmesi için kendisine baskı yapıldığı belirtilerek, 'Oprah Winfrey başkanlığa hazırlanıyor' ifadesine yer verildi.

EN BÜYÜK ELEŞTİRİ YETERİNCE TECRÜBELİ OLMAMASI

Demokrat Parti´nin 2018 yılı ortalarında aday adaylarını açıklamaya başlayacağı belirtilen haberde, henüz partinin bir aday adayının olmadığı da hatırlatıldı. 

Ünlü sunucunun yıllardır devam eden televizyon programında oluşturduğu imajın kendisine Demokrat Parti´den adaylık kapısını açabileceği belirtiliyor.

Winfrey´in yeterince siyasi tecrübesinin olmayışı ise sunucuya yönelik eleştirilerin başında geliyor.

´TRUMP´I GÖRÜNCE FİKRİM DEĞİŞTİ´

Aralık 2017´de Bloomberg´e verdiği röportaj sonrasında muhabirin 'Çok net bir şekilde görülüyor ki ABD´de Başkan olmak için tecrübeye ihtiyaç yok' şeklindeki yorumu üzerine Oprah Winfrey, 'Tecrübemin olmadığını düşünüyordum, (Başkan Donald Trump´a atıfta bulunarak) Fakat şu anda ülkede neler olduğunu görünce fikrim değişti' ifadesini kullanmıştı.

EN ÇOK KAZANAN TV YILDIZLARINDAN BİRİ

ABD´de en çok kazanan televizyon yıldızlarından biri olarak bilinen Winfrey, kendi ismini taşıyan bir talk show programı yapıyor.

'Başkanlık Özgürlük Madalyası' unvanını da taşıyan Oprah Winfrey´in, Harvard Üniversitesi´nden fahri doktorası da bulunuyor.

TRUMP´IN SÖZCÜSÜ: BAŞKAN DA 2020´DE ADAY OLACAK, MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump´ın basın sözcülerinden Hogan Gidley, Trump´ın da 2020´de aday olacağını ve ´ister Oprah Winfrey ister bir başkası olsun her türlü mücadeleyi memnuniyetle karşıladıklarını´ söyledi.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor