Tarih: 16.05.2017 09:56

Orban: Erdoğan´a her zaman saygı duyuyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

Çin Halk Cumhuriyeti´nin başkenti Pekin´de düzenlenen Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu´na katılan Başbakan Macaristan Başbakanı Orban, Macaristan kamu televizyonuna yaptığı açıklamada foruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Forumda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bir araya geldiğini belirten Orban, Macaristan ve Türkiye´nin iyi ilişkilere sahip olmasının ülkesinin ulusal güvenliği açısından da çıkarına olduğuna işaret etti.

Orban, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a her zaman saygı duyuyoruz. Avrupa´nın ve Macaristan´ın güvenliği büyük ölçüde Türkiye´ye bağlı. Çünkü Türkiye bugün istikrarlı bir ülke ve yasa dışı göçü engelleyebiliyor. Türk-Macar ilişkilerinin mükemmel olması Macaristan ulusal güvenliğinin bir parçasıdır' ifadelerini kullandı.

Macaristan Başbakanlık Basın Ofisi, TİKA´nın da restorasyonuna destek verdiği Osmanlı dönemi eserlerinden Budapeşte´deki Gül Baba Türbesi´ndeki çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını ve türbenin açılış töreninin Erdoğan´ın katılımı ile gerçekleşmesinin beklendiği açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —