Tarih: 01.12.2017 18:36

´Osmanlı torunu´ Johnson: Kapımız büyük büyük babam gibi hayatlarını burada kurmak isteyen Türklere her zaman açık

Facebook Twitter Linked-in

 

Osmanlı´nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış Ali Kemal´in öz torunu Stanley Johnson´ın oğlu olan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, DHA´ya Ankara Anlaşması´na ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İngiltere´nin enerjik, yetenekli ve parlak insanları çekmekten her zaman memnuniyet duyacağına vurgu yapan Johnson, akşam yemeği yedikleri Türk restoranı Sofra´nın sahibi Hüseyin Özeri bunlara örnek gösterdi.

Johnson, “İngiltere´nin kapısı büyük büyük babam gibi İngiltere´ye gelerek hayatlarını burada kurmak isteyen enerjik, yetenekli ve parlak Türklere her zaman açık. Bundan gurur duyuyoruz ve Brexit´ten sonra da bu anlayışla da devam edeceğiz' dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım ile İngiltere ve Türkiye için ortak önem taşıyan konuları görüştüklerini vurgulayan Johnson, 'Başbakan Binali Yıldırım´ı birkaç yıldır tanıyorum ve bence iyi bir iş çıkartıyor. İngiltere ve Türkiye ilişkilerine gelirsek bence siyasi zorluklara, siyasetin tüm gerginliklerine rağmen İngiltere ve Türkiye´nin ikili ilişkileri inanılmaz derecede güçlü' diye konuştu.

Röportaj sonunda Johnson, Türkçe olarak, “Teşekkür ederim ve çok güzel” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —