• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Osmanlı Ermenilerinin Hatırası Anılıyor

Osmanlı Ermenilerinin Hatırası Anılıyor

Türkiye Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin 20. yüzyılın başında hayatını kaybeden Ermenilerin çocuk ve torunlarının acılarını paylaştığı” ifadeleri yer aldı. Türkiye’nin yumuşak ifadeleri, Ermenilerin ya?

 

Euronews

Türkiye Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin 20. yüzyılın başında hayatını kaybeden Ermenilerin çocuk ve torunlarının acılarını paylaştığı” ifadeleri yer aldı. Türkiye’nin yumuşak ifadeleri, Ermenilerin yaşadıkları katliamın 100. yıl anma törenlerinden birkaç gün önce geldi. Söz konusu anma törenleri İstanbul Ermeni Patrikhanesinde ilk defa resmî olarak kutlanıyor.

BÜLENT ARINÇ (Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü): Hayatlarını kaybeden Osmanlı Ermenilerini anıyor ve torunlarına başsağlığı diliyoruz. Türkiye’nin tarihi ve kültürel görevi, Osmanlı Ermenilerin kültürünü ve hatıralarını kucaklamakta tecelli oluyor.

Papa Fransuva’nın I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlıların Ermenilere yaptıkları katliamları “soykırım” olarak nitelendirmesi, Türkiye’nin öfkelenmesine neden olmuştu.

MEHMET GÖRMEZ (Diyanet İşleri Başkanı): Muasır dinî liderler, yüz sene evvel yaşanan acıları arkalarında bırakmaları gerekiyor. Şüphesiz ki onların bu tür olaylarla ilgilenmeleri normal bir şey ancak tarihi çok dakik bir şekilde okumaları ve siyasi çevrelerin baskısı altında kalarak davranmamaları gerekiyor.

Türkiye, Osmanlının son yıllarında meydana gelen karşılıklı katliamları ortaya sürerek Ermenilere yapılan katliamları “soykırım” olarak nitelendirmesinden imtina ediyor.(Fransa, Euronews - 21 Nisan 2015)



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor