• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

ÖSO, El Bab operasyonu için Çobanbey´e gelen ABD askerlerini kovdu

ÖSO, El Bab operasyonu için Çobanbey´e gelen ABD askerlerini kovdu

Türkiye´nin ÖSO ile yapacağı El Bab operasyonu için Çobanbey kasabasına gelen 29 ABD askeri, ÖSO tarafından protesto edildi ve kovuldu. Protestoda gerginlik çıkarken, ABD askerleri kasabadan ayrılarak Türkiye´ye dönmek zorunda kaldı.

 

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye´nin ÖSO ile birlikte, Suriye´nin kuzeyindeki El Bab kentinin IŞİD´in elinden alınması için yapacağı operasyon için Çobanbey kasabasına gelen 29 ABD askeri, ÖSO tarafından protesto edildi. Protestoda gerginlik çıkarken, ABD askerleri kasabadan ayrılarak Türkiye´ye dönmek zorunda kaldı.

ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı´na bağlı 29 asker bu sabah Suriye´nin kuzeyindeki El Bab operasyonuna destek olmak amacıyla Çobanbey kabasına geldiler ancak ÖSO´nun tepkisiyle karşılaştılar.

ABD ASKERLERİ, SLOGANLARLA PROTESTO EDİLDİ

Türkiye sınırına 5 kilometre yakınlıkta bulunan Çobanbey kasabasına Türk askeri eşliğinde gelen ABD askerleri, ÖSO´ya Nureddin el Zengi, Ceyşül Tahrir, Hamza Tugayı, Şam Cephesi ve Sultan Murat Tümeni tarafından sloganlarla protesto edildiler.

Protestoda ÖSO mensupları 'Amerika Suriye´den defol' ve 'Tek yol İslam ve Muhammed´in yoludur' diye slogan attı. Eli silahlı ÖSO militanları protestoda ABD´li askerlerin üzerine yürüyünce ABD´li askerleri Türk askerleri korudu ve kasabadan güçlükle çıkarttı.

Kasabadan çıkmak zorunda kalan ABD askerli Türk askerleri koruması altında Türkiye´ye geldiler.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor