Tarih: 29.01.2015 23:50

Otomobil Sanayiinde Ortak Projeler

Facebook Twitter Linked-in

ISNA

Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, D-8 üyesi ülkeleri destekleme doğrultusunda bir fonun ve D-8 Bankasının oluşturulmasının gerektiğine vurgu yaparak Türkiye’nin üye ülkelerle otomotiv sanayinde ortak projeleri yürütmeye hazır olduğunu açıkladı.

D-8 Sanayi Bakanlarının 4. Toplantısında Bakan Fikri Işık şunları söyledi: “Ekonomik kalkınmada bütün kapasiteleri ve potansiyellerimizi kullanmamız gerekiyor. Bu konuda D-8’i destekleme yönünde bir fonun kurulmasını ve D-8 üyesi ülkelere mahsus olmak üzere bir ticaret odasının oluşturulmasını öneriyorum. Bu işin 2015 yılında gerçekleşmesini ümit ediyoruz.”

D-8’in üye ülkelere yeni fırsatlar yarattığını ve şimdiye kadar birçok projenin gerçekleştiğini söyleyen Işık, “D-8 üyesi ülkeler arasında tercihli ticaret anlaşması 2012 yılında uygulanmaya başlandı. Ayrıca D-8 iş adamları için vize kolaylığı da 2008 yılından itibaren işleme konuldu ve bu durum ülkeler arasındaki ticaret hacminin arttığını ve 2011 yılında 130 milyar dolara yükseldiğini ve bu konuda başarılı olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

Işık ayrıca şunları söyledi: “Ülkeler arasında ticaret payı 2011 yılında yüzde 4 olmuştu şimdi ise yüzde 8’e ulaştı ve 2018 yılına kadar da yüzde 15-20’ye çıkacaktır. Türkiye, D-8 ülkeleri arasında iletişim noktası olarak görev yapmaya hazırdır ve iş birliğiyle de daha büyük projeleri gerçekleştireceğimize inanıyorum.”

D-8 projelerinde özel sektörün rolüne değinen Işık, “Özel sektör bu alanda güçlenmeli ve özel sektördeki aktörlerin yeteneklerinden faydalanılmalıdır.” diye ekledi. (İran, ISNA - 28 Ocak 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —