Tarih: 02.01.2018 11:03

Pakistan: ABD ´hayırseverlik´ amacıyla değil, sunduğumuz hizmetler için para veriyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Dışişleri Bakanı Khawaja Asif, yerel yayın yapan bir televizyona yaptığı açıklamada, Trump´ın Twitter´da paylaştığı, 'Pakistan´ın, ABD´nin Afganistan´da peşinde olduğu teröristleri barındırdığı' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Asif, ABD ordusunun, Pakistan topraklarını Afganistan´da kendi çıkarlarına hizmet etmesi için kullandığını vurguladı. 

´AFGANİSTAN´DAKİ BAŞARISIZLIKLARIN SORUMLUSU DEĞİLİZ´

ABD Başkanı Trump´ın son 15 yılda Pakistan´a verdiği paraların ülkesinin sunduğu hizmetler için olduğunu, bunun hayırseverlik amacıyla olmadığını ifade eden Khawaja Asif, '(Trump) Afganistan´daki başarısızlıklardan bizi değil buna neden olanları sorumlu tutmalı' ifadelerini kullandı.

´ABD YARDIMININ DETAYLARINI AÇIKLAMAYA HAZIRIZ´

Washington yönetiminin Afganistan´daki başarısızlıklarının verdiği rahatsızlık nedeniyle sendelediğini savunan Pakistan Dışişleri Bakanı Asif, 'ABD yardımının detaylarını ve nerede, ne şekilde kullanıldığını açık oturumlarda paylaşmaya hazırız' değerlendirmesinde bulundu.

Donald Trump´ın 'Artık yok' ifadesini de önemsemediklerini kaydeden Asif, kendilerinin Beyaz Saray´a zaten 'artık yok' dediklerini söyledi.

Trump, Twitter´dan paylaştığı mesajda, ülkesinin son 15 yılda Pakistan´a 33 milyar dolar yardım yaptığını belirterek, 'Onlar ise liderlerimizin aptal olduğunu düşünerek, bize yalanlar ve hilekarlıktan başka bir şey vermediler. Afganistan´da peşinde olduğumuz teröristlere güvenli bölge sağlıyorlar. Artık yok' ifadelerini kullanmıştı. 

ABD yönetiminin 19 Aralık´ta açıkladığı Ulusal Güvenlik Stratejisi Belgesi´nde 'terör örgütlerinin Pakistan topraklarında faaliyet gösterdiği' iddiaları yer almıştı.

Pakistan yönetimi ise tamamen asılsız olduğunu vurguladığı iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —