‘Pakistan, Bangladeş ve Afganistan Türk savunma sanayisi için sıcak pazar´

‘Pakistan, Bangladeş ve Afganistan Türk savunma sanayisi için sıcak pazar´

Pandemi nedeniyle sanal fuar olarak düzenlenen Defence Port Turkey South Asia 26-28 tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuarı düzenleyen Capital Exhibition Başkanı Hakan Kurt “Pakistan, Bangladeş ve Afganistan Türk savunma sanayisi için sıcak

 

Pandemi nedeniyle sanal fuar olarak düzenlenen Defence Port Turkey South Asia 26-28 tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuarı düzenleyen Capital Exhibition Başkanı Hakan Kurt “Pakistan, Bangladeş ve Afganistan Türk savunma sanayisi için sıcak pazar. Çeşitli işbirliği imkanları var” dedi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Defence Port Turkey South Asia fuarı 26-28 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kovid-19 pandemisi nedeniyle sanal fuar olarak düzenlenecek fuarda Pakistan, Bangladeş ve Afganistan ülkelerinin askeri heyetleri video konferans yöntemiyle bir araya gelecekler.

Türkiye savunma sanayisinin dünya pazarında daha etkin yer alması ve Türkiye ile Güney Asya ülkelerinin savunma alanında var olan işbirliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek fuarı düzenleyen Capital Exhibition Başkanı Hakan Kurt “Türk savunma sanayisinin yoğun olarak pazarda aktivite gösterdiği Pakistan, Bangladeş ve Afganistan ülkelerini seçtik Güney Asya´dan. Fuarda katılımcı ülkelerin kara, deniz ve hava güçlerinin tartışıldığı webinar programı mevcut. Ülkeler kendi savunma bakanlıkları, ordu kuvvet güçleri ve sanayileşme yapılarının konuşmacı olacağı bir dizi program olacak. Kendi stratejilerini anlatacaklar. Fuarda aynı zamanda ikili işbirliği görüşmeleri de gerçekleşecek” dedi.

‘Türkiye´nin 10 yıl önce olduğu gibi sergileyecek ve satacak platform sorunu yok´

Önceki fuarların da başarılı geçtiğini hatırlatan Kurt “Biz katılımcı firmalarımıza direkt muhatapları ile görüşme fırsatı tanıyoruz, bundan önceki fuarlarımızda da bunu gerçekleştirmiştik. Başarılı olmuştu. Bu başarı sürecinde Türk savunma sanayisinin gelişiminin ve ihracatının büyümesinin çok önemli payı var. 10 yıl önce ortaya koyacak ve satacak platform sorunumuz vardı. Artık Türkiye´nin sergileyecek veya satacak bir platform sorunu yok. Dolayısıyla bu karşımıza çok büyük bir avantaj olarak çıkıyor” ifadelerini kullandı.

‘Pakistan, Bangladeş ve Afganistan Türk savunma sanayisi için sıcak pazar´

Türkiye´nin söz konusu üç ülkeyle ihracat hedeflerini kolaylıkla gerçekleştirebileceğini söyleyen Kurt “ASELSAN sadece Pakistan´da 26 sene içerisinde 1 milyar dolarlık satış gerçekleştirmiş. Keza Türkiye´nin zaten en büyük sözleşmesi ATAK helikopterleriyle Pakistan´la. Bu üç ülke Türkiye için çok sıcak savunma sanayi pazarı. Çeşitli işbirliği imkanları var. Temel amacımız bu üç ülkede önümüzdeki 10 yılda 5 milyar dolarlık hedefin yakalanmasını sağlamak. Üç ülkeye önümüzdeki 10 yılda 5 milyar dolarlık ihracat çok rahatlıkla gerçekleştirilebilir” diye ekledi.

 



ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Yükleniyor