• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Pakistan: Hindistan saldırı hazırlığında

Pakistan: Hindistan saldırı hazırlığında

Pakistan, Hindistan´ın saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti. 'Güvenilir istihbaratımız var' diyen Pakistan saldırı için tarih bile verirken, Hindistan iddiaları ´mantık dışı´ olarak niteledi.

 

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Hindistan´ın ‘gelecek hafta´ kendilerine yönelik yeni bir saldırı planı yaptığına dair ‘güvenilir istihbarat´ bilgisine sahip olduklarını duyurdu. Kureyşi, saldırı tarihi olarak da 16-20 Nisan tarihleri arasını işaret etti. 

Pakistan devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında Kureyşi, Hindistan´ın muhtemelen diplomatik baskıyı artırmak ve askeri bir operasyonu meşrulaştırmak amacıyla işgal altındaki Keşmir´de Pulwama benzeri bir olayın planını yaptığına dair güvenilir istihbarat bilgisine sahip olduklarını söyledi.

Kureyşi, Hindistan Başbakan Narendra Modi´nin orduya Keşmir ve Pakistan´daki hedeflere saldırmak için yeşil ışık yaktığını da öne sürdü.

HİNDİSTAN: MANTIK DIŞI

Hindistan ise, iddiaları ‘sorumsuzca ve mantık dışı´ olarak niteledi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raveesh Kumar, 'Hindistan, Pakistan tarafından bölgede savaş histerisini körüklemek maksadıyla yapılan bu sorumsuz ve mantık dışı açıklamayı reddediyor' dedi. 

Kumar, Pakistan merkezli terör gruplarının Hindistan´a yönelik saldırılarını teşvik etmek amacıyla bu ‘hileye´ başvurulduğunu da iddia etti.

​GERİLİM YÜKSEK

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimi yükselten son olay, Keşmir´in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Şubat´ta polis teşkilatına bağlı milis gücüne yapılan saldırıda 40 kişinin yaşamını yitirmesiyle yaşandı.

Taraflar birbirini suçlarken, iki ülke karşılıklı olarak birbirlerinin savaş uçaklarını düşürdü. 



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor