• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Pakistan ordusu: ABD´den gelecek paraya ihtiyacımız yok

Pakistan ordusu: ABD´den gelecek paraya ihtiyacımız yok

Pakistan, ABD´nin yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi belgesinde yer alan, ´terör örgütlerinin Pakistan topraklarında faaliyet gösterdiği´ iddiasını reddetti.

 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'ABD´nin yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi´nde yer alan, ´terör örgütlerinin Pakistan topraklarında faaliyet gösterdiği´ iddiası tamamen asılsızdır' ifadeleri kullanıldı. 

Bu tür iddiaların Pakistan´ın terörle mücadelesi ve bölgenin güvenliği için gösterdiği çabalarla yaptığı fedakarlıkları önemsizleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, 'Bölgedeki gerçekleri gizlemek için öne sürülen bu asılsız iddiaları reddediyoruz' ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca Pakistan´ın terörle mücadelede en ön safta yer aldığı ve gösterdiği iş birliği sayesinde El Kaide´nin bölgedeki varlığına büyük ölçüde son verildiği belirtildi.  

Pakistan Ordu Sözcüsü General Asıf Gafur da yerel haber kanalı Geo TV´ye yaptığı açıklamada, 'Pakistan çıkarları doğrultusunda geçmişte terörle mücadele etti, bundan sonra da etmeye devam edecek' dedi. Gafur, ABD´nin Pakistan´a her yıl yaptığı terörle mücadele yardımına atıfta bulunarak 'ABD´den gelecek paraya ihtiyacımız yok. Sadece teröre karşı verdiğimiz mücadeledeki fedakarlığımızın kabul edilmesine ihtiyacımız var' diye konuştu.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor