Tarih: 27.01.2015 13:15

Pakistan-Türkiye Savunma İlişkileri

Facebook Twitter Linked-in

Fars Haber Ajansı

Türkiye, Pakistan ile bir savunma anlaşması imzalayarak iki ülke iş birliğiyle zırhlı araç üretimini başlatmak için finansal kaynak sağlamayı üstlendi.

Amerika, Fransa ve bazı diğer NATO üyelerinin, Pakistan ile savunma ilişkilerini azaltmasına rağmen Türkiye, bu ülkeyle askerî ilişkilerini geliştirmek istiyor.

Türkiye, Pakistan ile bir savunma anlaşması imzalayarak iki ülke iş birliğiyle zırhlı araç üretim hattının inşası için finansal kaynak sağlamayı üstlendi.

İki ülke yetkilileri, 2014 yılında zırhlı araç üretimi için anlaştı ve nihayet söz konusu araçların üretim hattı 2015 yılında aktif hâle geldi.

Bilgiler, Türkiye ile Pakistan’ın 5 yıl öncesinden itibaren askerî ilişkileri geliştirdiklerini ve şimdiye kadar imzaladıkları anlaşmalarla savunma alanındaki üretimlerini önemli miktarda artırdıklarını göstermektedir.

Pakistan savaş araçları ve özellikle F16 uçaklarının parça temini hususunda Türkiye`nin önemli bir rolü vardır.

Pakistan savunma uzmanlarının belirttiğine göre Türkiye, NATO ve Amerika temsilcisi olarak Pakistan ile savunma ilişkilerini genişletebilir, bu ülke her hâlükarda, gelecekte yabancı güçlerin lojistik malzemelerinin Afganistan’a gönderilmesinde önemli rol oynayacaktır.

Söz konusu uzmanların açıklamasına göre Pakistan, son yıllarda çeşitli ülkelerle birçok askerî anlaşma imzaladı. Rusya, Çin ve Türkiye, bu ülkeler arasında en önemlileridir.(İran, Fars Haber Ajansı - 25 Ocak 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —