• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Papa Francis: Avrupa Birliği kendini sorgulamalı

Papa Francis: Avrupa Birliği kendini sorgulamalı

Avrupa Birliği´nin (AB) temellerinin atıldığı Roma Antlaşmaları´nın 60. yıldönümü töreni için Roma´ya gelen AB liderleri bu akşam Vatikan´da Papa Francis ile görüştü. Papa, Avrupa Birliği´nin kendini sorgulaması gerektiğini söy

 

Papalık Sarayı´nda yapılan görüşmeye, geçen yıl bir referandumla AB´den ayrılma kararı alan İngiltere dışındaki 27 AB ülkesinin liderleri ve AB kurumlarının temsilcileri katıldı.

Liderlere hitaben bir konuşma yapan Papa, AB´nin bugün karşı karşıya olduğu krizleri yenebilmesi için kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi.

2014´te Avrupa Parlamentosu´nda yaptığı konuşmada AB´yi 'artık doğurgan olmayan bir büyükanneye' benzeten Papa, bu akşamki konuşmasında da Avrupa´nın yaşlılık hastalıklarından mustarip olduğunu söyledi. 

Papa, 'Bugün artık uzayan insan ömründe 60 yıl olgunluğun zirvesidir, kendimizi sorgulamaya çağrıldığımız kritik bir yaştır. AB´nin de bugün kendisini sorgulaması, yaşın kaçınılmaz olarak getirdiği hastalıklarını tedavi etmesi ve yeni yollar bulması gerekiyor' diye konuştu.

´İNSANI MERKEZ ALMALI´

Roma Antlaşması´nın imzalanmasının ardından geçen 60 yılda dünyanın çok değiştiğine dikkat çeken Papa, bugünün krizlerine yanıt verebilmek için Avrupa kurumlarının 'insanı merkez alması' gerektiğini, AB´nin 'bir kurallar ve protokoller bütününden ibaret olamayacağını' söyledi.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor