Tarih: 27.01.2016 14:11

Papa ve Ruhani´den ´samimi´ görüşme

Facebook Twitter Linked-in

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İtalya ziyaretinin ikinci gününde Roma´nın merkezindeki Vatikan´da Papa Francis ile bir araya geldi. Ruhani, bu ziyaretin kendisi için büyük zevk olduğunu ifade ederken Papa´nın da ziyaretinden ötürü İran liderine teşekkür ederek, barış dileklerinde bulunduğu kaydedildi.

GÖRÜŞME ´SAMİMİ´ BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞTİ

Vatikan´dan yapılan resmi açıklamaya göre, 'samimi' bir ortamda görüşen iki liderin gündeminde, iyi bir seyir izleyen İran-Vatikan ilişkileri, İran´da Katolik Kilisesi´nin varlığı, Vatikan´ın İran´da insan onuru ve din özgürlüğü lehine girişimleri, İran´ın nükleer faaliyetlerini kısıtlamayı kabul etmiş olması ve bölgedeki diğer ülkelerle birlikte İran´ın, Ortadoğu´yu etkileyen sorunların siyasi çözümünde ve terörizm ile silah ticaretinin yayılmasıyla mücadeledeki önemli rolü vardı

PAPA RUHANİ´YE ´KARDEŞLİK SİMGESİ´ VERDİ

İki liderin dinlerarası diyalog ile dini toplulukların, uzlaşma, hoşgörü ve barışın teşvikindeki sorumluluğunu ele aldığı belirtilirken; Ruhani´nin Papa´ya el yapımı bir kilim ile minyatür kitabı hediye ettiği, Papa´nın da Ruhani´ye üzerinde Aziz Martino figürü olan bir madalya vererek, bunun 'kardeşlik simgesi' olduğunu söylediği aktarıldı.

Vatikan´ı son ziyaret eden İran lideri Muhammed Hatemi olmuştu. 1999´da buraya gelen Hatemi, Papa 2. Jean Paul ile görüşmüştü.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —