Tarih: 13.09.2014 01:24

Papa, Kasım sonunda Türkiye`ye geliyor

Facebook Twitter Linked-in

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Kasım ayı sonunda Türkiye`ye geliyor

Papa`nın aylardır üzerinde konuşulan Türkiye ziyareti, Türkiye`den resmi davetin gelmesiyle kesinleşti.

Vatikan`dan yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın davet mektubunun bu sabah Papalığa ulaştığı belirtildi.

Vatikan basın sözcüsü Peder Federico Lombardi, Kasım ayının son günlerinde gerçekleşecek ziyaretin programı üzerinde çalışmaların başladığını söyledi.

Papa`nın 30 Kasım`da Fener Rum Patrikhanesi`nde Aziz Andreas yortusuna katılması, Ankara`da da resmi temaslarda bulunması bekleniyor.

Ziyaretin kaç gün süreceği ise henüz kesinlik kazanmadı.

Papa Francesco`nun Türkiye ziyareti uzun zamandır konuşuluyordu. Ancak Papa`nın aynı zamanda Vatikan devlet başkanı olması sebebiyle Türkiye`den resmi davette bulunulması gerekiyordu ve cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle resmi davetin gönderilmesi gecikmişti.

`Papalar Türkiye`yi önemser`

Türkiye`nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Papa`nın ziyaretini BBC Türkçe`ye şöyle değerlendirdi:

'Son dört Papa da Türkiye`ye ziyarette bulundu. Papalar Türkiye`yi ziyaret etmeyi önemserler. Sadece Patrikhane burada bulunduğu için değil, aynı zamanda Türkiye`nin bölge coğrafyası ve devletler arası konumundan dolayı; bir barış ülkesi olması, barışa götürecek bir ülke olmasından dolayı ve ayrıca Türkiye`nin üzerinde bulunduğu topraklar üzerinde Hıristiyanların da mevcut olması dolayısıyla önemserler.'

1967 yılında Papa 6. Paolo, 1979 yılında Papa 2. Jean Paul ve 2006 yılında Papa 16. Benediktus Türkiye`yi ziyaret etmişti.

İtalyan basınında çıkan bazı haberlerde Papa`nın Türkiye`den sonra Ermenistan`a geçebileceği öne sürülürken Fener Rum Patrikhanesi`nden Metropolit Athenagoras, buna ihtimal vermediğini söyledi.

Bu hafta başında İtalya`da katıldığı bir etkinlikte konuşan Athenagoras, 'Bunun çok zor olduğunu düşünüyorum. (Papa, Ermenistan`a) gitse de bunu başka bir zaman yapacaktır. İki ziyareti birleştirmek iyi olmaz' demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —