Papa´dan Suriye savaşının sonlanması çağrısı
Noel yortusu nedeniyle Vatikan´da binlerce kişiye seslenen Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Suriye´de çok fazla kan döküldüğüne dikkat çekerek, burada silahların kalıcı olarak susturulmasının zamanı olduğunu söyledi.
Noel Yortusu nedeniyle Vatikan´ın ünlü Aziz Petrus Meydanı´nda toplanan yaklaşık 40 bin kişiye hitap eden Papa, dünya meselelerine değinirken, çeşitli ülkelerde yaşanan savaşların ve şiddetin son bulması çağrısı yaptı.
Papa, Aziz Petrus Bazilikası´nın locasından yaptığı geleneksel Urbi et Orbi (Şehre ve Dünyaya) başlıklı konuşmasında, Halep´te ve Suriye´de yaşananlara özel vurgu yaptı.
'Çok fazla kanın döküldüğü, hırpalanmış Suriye´de kadınlar ve erkeklere barış diliyorum' diyen 1 milyar 300 milyon Katoliğin ruhani lideri, 'Özellikle son haftalarda en korkunç savaşlardan birine sahne olan Halep şehrinde, yorgun düşmüş sivil halka, insani hukuka saygı duyularak yardım ve konfor sağlamanın aciliyeti hiç olmadığı kadar vardır' dedi.
Papa, Suriye´de silahların kalıcı olarak susturulmasının, müzakereci bir çözüme varılması ve ülkedeki sivil birlikteliğin yeniden sağlanması için uluslararası toplumun etkin rolünün zamanı olduğunu dile getirdi.
´ELLERİNDE OYUNCAK OLMASI GEREKEN ÇOCUKLAR SİLAH TUTUYOR´
Kutsal Topraklara da barış gelmesini dileyen Papa, İsrail ve Filistin´in, tarihte yeni bir sayfa açmak için kararlı ve cesur olması gerektiğini söylerken, kin ve intikam duygusunun yerini, karşılıklı anlayış ve uyum içinde bir gelecek inşa etme isteğine bırakmasını da temenni etti.
Bunun yanı sıra, Papa, savaş ve acımasız terör eylemlerinin yaşandığı Irak, Libya, Yemen, Ukrayna ile Nijerya başta olmak üzere çeşitli Afrika ülkeleri, Güney Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti´nde barış, uzlaşma ve birliğin yeniden sağlanması çağrısı da yaptı.
Papa, çeşitli ülkelerde meydana gelen menfur terör saldırılarında yakınlarını kaydedenlere, bugün insan ticaretinin merkezine konan mültecilere, göçmenlere, sığınmacılara da huzur diledi.
Cumartesi gecesi Aziz Petrus Bazilikası´ndaki Noel ayinini de yöneten Papa, burada yaptığı konuşmasında da, savaş ve şiddet mağduru çocuklara değindi.
Papa, anne ve baba şefkatiyle büyümesi ve ellerinde oyuncak olması gereken çocukların silah tuttuğuna, bombalardan kaçmak için sığınaklarda, büyük bir şehrin kaldırımlarında hayatlarını geçirmek ya da ülkelerinden kaçmak için teknelerin ambarlarında gizlenmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.
Papa, Noel´in, göz kamaştırıcı bir materyalizm tarafından rehin alındığından da dem vurdu.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
