• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Papa´nın Ermenistan ziyaretine ´Türkiye ayarı

Papa´nın Ermenistan ziyaretine ´Türkiye ayarı

İtalyan La Repubblica gazetesi, 1915 olaylarının 101. yılı sebebiyle Papa Francis´in Ermenistan´a gitmeyi planladığını, ancak Türkiye´nin tepkisini çekmemek için bunu Nisan değil Mayıs ayında yapmayı düşündüğünü yazdı.

 

Ermeni patrikleri ve Erivan hükümetinden birçok kez davet aldığı belirtilen Papa´nın, Ermenistan ziyaretinin tarihinin de belirlenmeye çalışıldığı haberde belirtilenler arasında.

‘VATİKAN TÜRKİYE´Yİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMİYOR´

Haberde, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkiler halihazırda soğuk ve Ankara hükümeti, hâlâ büyükelçisini orada tutuyor olsa da, Vatikan Türkiye´yi rahatsız etmek istemiyor. Bu nedenle Papa, soykırımın 101´inci yıldönümüne denk gelen Nisan ayını es geçerek, Erivan´a ziyaretini Mayıs ve sonrasında gerçekleştirebilir. Bazıları Papa´nın, İran ve Ermenistan seyahatini, aynı zamanda yapabileceğini de söylüyor. Diplomatik kaynaklar, ´Bu Papa´yla her şey mümkün´ diyor' ifadeleri kullanıldı.

PAPA, ‘SÖZ VERDİM´ DEMİŞTİ

Papa, Kasım ayı sonunda Afrika seyahatinden dönüşte uçakta yaptığı basın toplantısında, Ermenistan´a gidip gitmeyeceğini soran bir gazeteciye, 'Geçen yıl 3 patriğe, oraya (Ermenistan´a) gideceğime dair söz verdim, söz vardır. Bunu gerçekleştirebilir miyim bilmiyorum, ama söz vardır' diye karşılık vermişti.

 



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor