Papa`nın Diyalog Yolculuğu
Dinler arası diyalog terör eylemlerini sona erdirmek için önemli bir katkı sağlar. Türkiye ziyaretinin ilk günü olan 28 Kasımda, Papa başkent Ankarada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra bu şekilde konuştu.Türkiye, n?
Hideo Miyashita
Papa Fransuva, Müslümanlıkla diyaloğun teşvik edilmesini vurgulayan tutumunu güçlendiriyor. Kasım ayı sonundaki Türkiye ziyaretinde, Ortadoğu’da Hristiyan azınlığı çevreleyen durumun iyileştirilmesi için, işbirliğinin gerekliliğini şiddetle vurguladı. Bunu desteklemek için, aynı Hristiyanlık inancından gelen ve yaklaşık 1,000 yıl kadar önce ayrılan Ortodoks Kilisesi ile işbirliğini güçlendiriyor.
“Dinler arası diyalog terör eylemlerini sona erdirmek için önemli bir katkı sağlar.” Türkiye ziyaretinin ilk günü olan 28 Kasım’da, Papa başkent Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra bu şekilde konuştu.
Türkiye, nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Ortadoğu’da büyük bir güç. Suriye ve Irak’taki Hristiyanların radikal Sünni İslamcı örgüt İslam Devleti tarafından zulüm maruz kalması nedeniyle Papa Türkiye ile işbirliğini vurguluyor.
Papa, 29 Kasım’da İstanbul’da Sultanahmet Camii’ni ziyaret etti. Müslümanlar için kutsal toprak olan Mekke’ye yönelip başını eğerek dua etti.
30 Kasım’da İstanbul’da, Doğu Ortodoks Kilisesi’nin ruhani lideri Fener Rum Patriği I. Bartholomeos ile birlikte bir ayine katıldı. Hristiyanlar ve Müslümanların barış içinde bir arada var olması için, karşılıklı işbirliği çağrısı yapan bir ortak deklarasyon imzalandı.
Katolik ve Ortodoksların ilişkileri son yıllarda iyileşti. Papa, “Bizim anlaşmazlığımız sürerse, İsa’dan gelen barış mesajını nasıl tam olarak iletebiliriz” diye konuşarak karşılıklı dostluğun teşvik edilmesinin gerekliliğini ifade etti.
Ancak, Müslümanlarla karşılıklı anlayışın sağlanması da kolay görünmüyor. Erdoğan, Papa ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Müslümanlığın tamamını “terörizm” olarak gören radikal görüşün Batı’da hızla yayılmasına duyduğu güçlü endişeyi ifade etti. (Japonya, Sankei Shimbun - 03 Aralık 2014)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
