• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Papa´yı teröristlerden çok sivrisinekler endişelendiriyor

Papa´yı teröristlerden çok sivrisinekler endişelendiriyor

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis´in 6 günlük Afrika ziyareti başladı. İlk kez ziyaret ettiği kıtadaki turuna Kenya´yla başlayan Papa, güvenlik endişelerine ilişkin bir soruya, “Sivrisinekler beni daha çok endişelendiriyor” diye k

Katoliklerin lideri Papa Francis, Kenya, Uganda ve Orta Afrika Cumhuriyeti´ni kapsayan ilk Afrika seyahatine dün başladı. Afrika´ya giden 3. Katolik lider olan Papa Francis, ilk durağı olan Kenya´nın başkenti Naiorobi´ye ulaşmadan önce, gezisi boyunca kendisine eşlik edecek olan 74 gazeteciye uçakta açıklamalarda bulundu.

SİVRİSİNEK KOVUCU SPREY HEDİYE EDİLDİ

Papa, gazetecilerden birinin, “Hıristiyanlara yönelik saldırıların düzenlendiği bir yere gidiyorsunuz. Güvenlik konusunda endişeli değil misiniz?” şeklindeki sorusuna ironik bir cevap verdi: “Kötü insanlar da var, iyi insanlar da. Gerçeği söyleyeyim, sivrisinekler beni daha çok endişelendiriyor.” Papa ardından gülümseyerek aynı gazeteciye, “Yanınızda sivrisinek koruyucu sprey getirdiniz mi?” diye sordu. Uçaktaki bir Fransız gazeteci de Papa´ya, sivrisinek kovucu bir sprey hediye etti.

NE ZIRHLI ARAÇ NE KURŞUN GEÇİRMEZ YELEK

Öte yandan İtalyan basını, özellikle Orta Afrika Cumhuriyeti´nde Papa´ya saldırı riskinin yüksek olduğu konusunda Fransız istihbaratının Vatikan´ı uyardığını yazdı. Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi de, tüm risklere rağmen Papa´nın bu seyahati gerçekleştirmeyi çok istediğini açıklamıştı.
Lombardi ayrıca, her üç ülkede de açık alanda halkla buluşmalar da gerçekleştirecek olan Papa´nın, ne zırhlı araç ne de kurşun geçirmez yelek kullanacağını söylemişti.

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor