Tarih: 26.04.2015 16:34

`Paralel yapı` soruşturmasında tahliye bilmecesi

Facebook Twitter Linked-in

 

İstanbul 29 Asliye Ceza Mahkemesi, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamında yapılan operasyonlarda tutuklanan polislerin Sulh Ceza Hakimlikleri hakimlerinin reddi yönünde yaptığı itirazı kabul etti. Mahkeme, tahliye taleplerine bakmakla da İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi`ni görevlendirdi.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, '14 Aralık Paralel Yapı' soruşturmasında tutuklanan, aralarında 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' iddiasıyla tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile Ömer Köse, Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer`in de bulunduğu polislerin birçoğunun tahliyesine karar verdi.

'KARAR YOK HÜKMÜNDE'

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi`nin 'paralel yapı' soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında verdiği tahliye kararının usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle 'yok hükmünde' olduğuna ve bu nedenle şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi`nin UYAP harici yazıldığı öğrenilen tahliye kararlarının iptali ile infaz edilmemesine ve şüphelilerin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

'Paralel yapı' soruşturmaları kapsamında tahliye talebinde bulunan tutuklu şüphelilerin taleplerinin ayrı ayrı reddine karar veren Hakimlik, İstanbul sulh ceza hakimlerince şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına ilişkin verilmiş olan kararların halen geçerli olduğunun tespiti ile şüphelilerin tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —