• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

`Paralel yapı` soruşturmasında tahliye kararı iade edildi

`Paralel yapı` soruşturmasında tahliye kararı iade edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz ve İlamat Bürosu, `yetkisi olmadığı` halde `Paralel yapı` soruşturmalarından tutuklu şüphelilerin tahliyesine karar veren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi`nin yazdığı tahliye müzekkerelerini,

 

Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`na gelen tutukluların avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz ve İlamat Bürosu nöbetçi savcısı Orhan Güldiker`e, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi`nin tahliye kararı vermesinin ardından hazırlanan müzekkereleri işleme koyması için başvurdu.

Başvuruyu inceleyen savcı Güldiker, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi`nce verilen tahliye müzekkerelerinin, mahkemeye iadesine karar verdi.

Kararda, hakimin davaya bakamaması ve reddi hakimin davaya bakamayacağı hallerinin CMK`nın 22-23 maddelerinde düzenlendiğini anımsatılarak, yapılan düzenlemeye göre hakimin davaya bakamayacağı hallerin açıklandığı aktarıldı.

HSYK`DAN 29 VE 32. ASLİYE CEZA MAHKEMELERİNE İNCELEME

Bu arada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanı ve Adalet Bakanı Kenan İpek, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin 'paralel yapı' soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan kişilerin tahliyesine yönelik kararının arından, HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim amacıyla 2 başmüfettişin görevlendirildiğini, denetim kapsamındaki inceleme ve soruşturma yetkilerine istinaden olaya el konulduğunu bildirdi.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor