Tarih: 15.09.2022 20:40

Parasını almak için banka bastı

Facebook Twitter Linked-in

 

Lübnan´da hesaplarından para çekememekten şikayet eden bir grup, başkent Beyrut´ta banka bastı. Safi Hafız adlı bir kadın, oyuncak silah çekerek parasını aldı. Hafız, eylemi kanser tedavisi gören kardeşi için yaptığını açıkladı.

Elinde oyuncak silahla bankaya girdi hesabındaki parayı çekip gitti. Görüntüler Lübnan´ın başkenti Beyrut´tan. Döviz hesaplarındaki parayı çekemeyen bir grup, bankaya baskın düzenledi. Eylemcilerin başında Sali Hafız vardı. Hafız´ın banka veznesine çıktığı görüntüler büyük yankı uyandırdı. Para çekmek istemesinin nedeniyse kanser hastası kız kardeşiydi.

Hafız, verdiği röportajda banka hesabında 20 bin dolar olduğunu söyledi. Veznedeki kasalardan 12 bin dolar ve bin dolara denk gelen Lübnan lirası aldığını açıkladı. 'Amacım kimseyi öldürmek değil, hakkımı almaktı' dedi.

Krizin nedeni, Lübnan´ın döviz rezervlerini korumak amacıyla ülkedeki tüm mevduat hesaplarını dondurması. 2021´de para çekmeye izin verilse de bu miktar oldukça kısıtlı ve kur hükümetin belirlediği miktardan hesaplanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —