Paris katliamından önce şüpheli trafik

Paris katliamından önce şüpheli trafik

IŞİD´li olduğu iddiasıyla Fransız makamlarının verdiği istihbarat üzerine İzmir´de yakalanan Mehdibend Said´i teslim alması gereken Fransız güvenlik yetkilileri yaklaşık dokuz gündür bekleniyor.

IŞİD´le bağlantılı olduğu iddiasıyla İzmir´de yakalanan Mehdibend Said hakkında Türkiye makamları tarafından elde edilmiş bir istihbarat bulunmadığı ileri sürülüyor. Said, Paris katliamından kısa bir süre önce biri Suriye biri Gürcistan´dan olmak üzere Türkiye´ye iki kez giriş yaptı. Fransız makamlarının verdiği istihbarat üzerine yakalanan Mehdibend Said´i teslim alması gereken Fransız güvenlik makamları yetkilileri yaklaşık 9 gündür bekleniyor.

TÜRKİYE DEĞİL, FRANSA ARIYORDU

Terör örgütü IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle geçen hafta İzmir´de yakalanan Mehdibend Said´in Fransa´nın talebi üzerine polis tarafından yakalandığı belirtiliyor. Sputnik´in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Mehdibend Said Türkiye tarafından değil, Fransa makamları tarafından IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle aranıyordu. Fransa, IŞİD´le bağlantılı olabilecek kişilerin listesini Türkiye güvenlik birimleriyle paylaşmıştı ve listede Said´in adı da bulunuyordu. Afrika kökenli Fransız vatandaşı olan Said, Suriye´den Türkiye´ye girdi, ardından İstanbul´dan ülke dışına çıktı. Bu süre içerisinde güvenlik birimleri tarafından gözaltına alınmadı ya da ifadesine başvurulmadı.

Türkiye´den ayrıldıktan iki gün sonra, bu kez Gürcistan üzerinden ülkeye giriş yaptı ve İzmir´e geçti. Paris katliamından kısa bir süre önce birçok farklı yeri ziyaret etmesi nedeniyle Said´in mesaj taşımış olabileceği ihtimaline dikkat çekiliyor.

‘WHATSAPP MESAJLARI ŞİFRELİ´ İDDİASI

Said´in İzmir´e geldiğinin tespit edilmesinin ardından, Fransız güvenlik yetkilileri durumu Türkiye´ye bildirdi. Polis, bu talep üzerine Said´i gözaltına aldı. Yabancı uyruklu olması nedeniyle, Türkiye´de ancak yasa dışı bir faaliyete katılması halinde sorgulanabileceği belirtilen Said, ifadesinde Suriye´ye gezmek için gittiğini, Türkiye´ye ise ‘saç ekimi ucuz olduğunu için´ geldiğini söyledi. Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp´ı şifrelediği iddia edilen Said´in cep telefonuna teknik inceleme için el konuldu ancak inceleme tamamlanmadan, savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ülkesine iade edilmek üzere İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü´ne gönderilen Mehdibend Said´i teslim alması gereken Fransız güvenlik makamları yetkilileri yaklaşık dokuz gündür bekleniyor.

Sputnik´in İzmir Barosu´ndan edindiği bilgiye göre Mehdibend Said, talep etmesi durumunda baro tarafından sunulan avukatlık hizmetinden de yararlanmadı.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİNDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Fransız vatandaşı olduğu belirtilen Mehidbend Said, IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle geçen hafta İzmir´de yakalandı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, saç ektirmek üzere bir merkeze gidip geldiği anlaşılan Said´in, estetik ameliyat da yaptıracağı ancak öncesinde gözaltına alındığı ileri sürülüyor.




Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading