Tarih: 15.09.2016 20:08

Paris´te iş kanunu reformunu 40 bin kişi protesto etti

Facebook Twitter Linked-in

 

Aylardır devam eden işçi protestoları bugün Fransa´da bir kez daha tüm şiddetiyle yaşandı. Taşeron işçiliği artıracağı, çalışma saatlerini artıracağı ve işten atılmaları daha kolay hale getireceği için eleştirilen yeni iş kanunu reforumunu protesto eden binlerce kişi bugün Paris sokaklarını doldurdu. Ülkenin en büyük işçi sendikası olan Genel İş Konfederasyonu´nun organize ettiği eylemlerde çoğunluğu işçi olan protestocular polislerle çatıştı.

Polisler göz yaşartıcı bombalar ve biber gazları ile kalabalığı müdahale etmeye çalıştı. Konfederasyon, eylemlere Paris genelinde 40 bin kişinin katıldığını açıklasa da Paris Emniyeti ise bu rakamı 12 bin ile 13 bin arasında gösterdi.

Fransa´da hükümetin anayasal yetkisini kullanarak parlamento oylaması olmaksızın çalışma yasasını değiştireceğini açıklaması üzerine sendikalar, meslek örgütleri ve öğrenci birliklerinin de katılımıyla aylardır süren eylemlere katılan Force Ouvriere sendikasının lideri Jean-Claude Mailly 'Kavgaya son vermeyeceğiz. Bunun ardından başka bir eylem dalgası yaşanmayacak ancak çalışma yasası ile savaşmanın başka yolları da var' dedi.

NANTES´DE 4 BİN KİŞİ TOPLANDI

Öte yandan çeşitli kentlerden yayın yapan BMFTV, Nantes şehrinde 4 bin kişinin katıldığı protesto gösterilerinde çoğu maskeli kişilerin ellerindeki eşyaları kentin turistik ve tarihi figürlerine fırlattıklarını belirtti. Protestolara öğrenciler de katıldı. Kanal, protesto gösterilerinin Rouen, Saint-Etienne ve Belfort gibi kentlerde de düzenlendiğini belirtti.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

İşçi protestosuna bu kentlerdeki çeşitli hava kontrol kulelerinin de katıldığı ve bu nedenle bazı uçuşların yapılamadığı da gelen bilgiler arasında. Paris´e giden ve gelen uçuşların yüzde 15´i iptal edildi.

BU SENE 16. BÜYÜK GÖSTERİ

Yeni iş kanunua yönelik düzenlenen gösteriler bugün 16. kez düzenlendi. En son büyük çaplı gösteri Mart ayında düzenlenmiş ve Fransa genelinde 400 binden fazla gösterici sokaklara çıkmıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —