Tarih: 17.11.2017 16:34

Paris´te Macron´un reformları protesto edildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Başkent Paris´te işçi sendikalarının öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un yürüttüğü başta ´Çalışma Yasası´ olmak üzere bazı reformları protesto etmek için yürüdü. Yürüyüşe okul ve üniversite öğrencileri ve emekliler de katıldı. 

Paris´te Republique Meydan´ında  başlayan yürüyüş Nation Meydan´ın da son buldu. Polis kayıtlarına göre sekiz bin, sendikalara göre 40 bin kişi yürüyüşe katıldı. Yasaya karşı olduklarını belirten pankartlar taşıyan göstericiler slogan da attı.

´FRANSA CUMHURBAŞKANI, ZENGİNLERİN CUMHURBAŞKANI´

Pankartlarda, “Macron halk düşmanı”, “Fransa Cumhurbaşkanı zenginlerin cumhurbaşkanı” ve “Çalışma reformu açlık, pirinç ve makarna demek” gibi ifadeler yer aldı.

Vatandaşlar, Macron´un çalışma reformları yanı sıra, sağlık alanındaki kararları ve diğer önlemleri protesto etti.

´MACRON´UN LİBERAL REFORMLARI SOSYAL BAŞARILARIMIZI YIKIYOR´

Ülkenin en büyük sendikalarından CGT´den yapılan açıklamada, “Macron cumhurbaşkanı olduğu günden bu yana ultra liberal reformlar zincirini gözlemliyoruz. Bu reformlar, toplumumuza gelişme fırsatını sağlayan, hayat ve iş kalitesini iyileştirmemize ve ömrümüzü uzatmamıza izin veren tüm sosyal başarılarımızı yıkıyor” ifadeleri kullanıldı.

Eylemde siyah elbiseler giyen az sayıdaki grup polisten nefret ediyoruz sloganı attı. Zaman zaman taşkınlık yapan göstericiler, caddedeki iki bankanın camlarını kırdı. Basın mensuplarının görüntüsü almasını engellemek için siyah şemsiyeler açıldı. Polisin ise ara sokaklarda göstericilerden oldukça uzakta konuşlandığı görüldü.

Hükümetin reformu Ulusal Mecliste oylanmadan kararname ile yasalaştırılmıştı. 22 Eylül´de Elysee Sarayı´nda yapılan Bakanlar Kurulunun ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çalışma Yasası Reformuna ilişkin kararnameyi imzalamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —