Tarih: 05.05.2018 21:01

Paşinyan söz verdi: Ulusal mutabakat hükümeti kuracağım

Facebook Twitter Linked-in

 

Ermenistan´da anayasanın iki dönem devlet başkanlığı sınırlamasını doldurmasının ardından ülkeyi parlamenter sisteme geçirip başbakanlık koltuğuna oturan Serj Sarkisyan´ın istifasının ardından parlamentonun başbakan seçememesi sonrası krizin nasıl aşılacağı tartışılıyor. 

´SEÇİMLERE GÖTÜRECEĞİM´

Protestocuların başbakanlık koltuğuna tek aday olarak gösterdikleri Nikol Paşinyan, kurulacak bakanlar kabinesinde kimlerin yer alacağı konusunda birkaç farklı alternatif olduğunu, ancak kabine seçiminin siyasi duruma bağlı olacağını söyledi. 

Paşinyan, ´´Gerçekten demokratik, meşru ve şeffaf seçimlerin yapılması için tam koşulların oluştuğunu gördüğüm zaman istifa edeceğim´´ dedi.

Ermenistan´da yaklaşık 2 hafta süren protestolar, Sarkisyan´ın istifasını getirmişti.

CUMHURİYETÇİ PARTİ´NİN 58 VEKİLİ AĞIRLIĞINI KOYUNCA…

Protestoların başını çeken Paşinyan, lideri olduğu Yelq partisi tarafından başbakan adayı gösterilmişti. Parlamentodaki iki partinin desteklediği Paşinyan, Sarkisyan´ın Cumhuriyetçi Partisi tarafından desteklenmemesi nedeniyle 1 Mayıs´ta parlamentodaki seçimde gerekli 53 oyu alamamıştı. Paşinyan, 45 oyda kalmış ve seçilememişti.

105 milletvekilli parlamentoda Cumhuriyetçi Parti´nin 58 milletvekili bulunuyor. Tekrar aday olan Paşinyan´ın parlamentoda başbakan seçilebilmesi için en az 53 oy alması gerekiyor.

GÖZLER 8 MAYIS´TA

Eğer 8 Mayıs´ta da bir başbakan seçilemezse parlamento otomatik olarak feshedilecek ve erken seçim çağrısı yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —