• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Patrik Kirill: Ortadoğulu Hristiyanları koruyacağız

Patrik Kirill: Ortadoğulu Hristiyanları koruyacağız

Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill, Hristiyanların, birçok Ortadoğu ülkesinde zulüm görmeye devam ettiğini söyledi, basının olanlar karşısında sessiz kalmasını eleştirdi.

Moskova`daki metropolitler toplantısında konuşan Patrik Kirill, 'Hristiyanların dünyanın bir dizi ülkesinde ve özellikle de Ortadoğu`da gördüğü zulümleri Rus Ortodoks Kilisesi yakından izliyor. Aşırılık yanlıları Hristiyanlığın farklı mezheplerinden olan insanlara eziyet ederek ve onları öldürerek, dinsel dengeyi bozmak ve Hristiyanlığın kendisini yok etmek istiyorlar' dedi.

`HRİSTİYANLAR ORTADOĞU`DA SOYKIRIMA UĞRADI`

Ortadoğulu Hristiyanların son dönemde yaşadıklarını `soykırım` olarak adlandıran Patrik Kirill, olanları yakından izlediklerini ve zor durumda kalan Ortadoğulu Hristiyanlara yardım etmeye ve onları korumaya devam edeceklerini söyledi.

`ORTADOĞU`NUN HRİSTİYAN NÜFUSU AZALIYOR`

Rus Ortodoks Kilisesi, Ortadoğu`daki Hristiyanlara yardım edilmesi gerektiğini daha önce de gündeme getirmişti. Moskova Patrikliği Dış ilişkiler Dairesi Başkanı Metropolit Volokolamskiy İlarion, 2003 yılından bu yana Irak`ın Hristiyan nüfusunun on misli azaldığını, buradaki insanların ya sürüldüğünü ya da öldürüldüğünü; Libya`da neredeyse hiç Hristiyan kalmadığını; Hristiyanların, Mısır ve diğer Ortadoğu ülkelerinde de zor durumlarla karşı karşıya kaldığını söylemişti.

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor