• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Patrik´ten Ayasofya açıklaması: Camiye dönüştürülmesi, dünyada milyonlarca Hıristiyanı İslam´a karşı çevirecektir

Patrik´ten Ayasofya açıklaması: Camiye dönüştürülmesi, dünyada milyonlarca Hıristiyanı İslam´a karşı çevirecektir

İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, dün Feriköy´deki 12 Havariler Kilisesi´ndeki ayinden sonra konuşmasında Ayasofya´ya değindi. Yazılı bir metni önce Yunanca sonra da İngilizce okuyan Bartholomeos, ibadete açılması tartışılan Aya

İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, dün Feriköy´deki 12 Havariler Kilisesi´ndeki ayinden sonra konuşmasında Ayasofya´ya değindi. Yazılı bir metni önce Yunanca sonra da İngilizce okuyan Bartholomeos, ibadete açılması tartışılan Ayasofya´nın çekişme nedeni olmaması gerektiğini belirtti.

İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos “Ayasofya´nın camiye dönüştürülmesi, dünyada milyonlarca Hıristiyanı, İslam´a karşı çevirecektir. Oysa istenen şey birliktir” dedi.

Hürriyet´ten Yorgo Kirbaki´nin haberine göre, Ayasofya´nın tüm insanlığa ait olduğunu söyleyen Bartholomeos “Türk halkı, bu anıtın evrenselliğini vurgulama sorumluluğuna sahiptir” diye konuştu.

Ayasofya´nın müze olarak, halklar ve medeniyetler arasında diyalog ve barış içinde birlikte varolmanın, Hıristiyanlık ile İslam arasında da karşılıklı hoşgörü ve dayanışma sembolü olduğunu belirten Bartholomeos, 2016´da dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez´e gönderdiği mektupta endişelerini izah ettiğini kaydetti.

 



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor