• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Patruşev: ABD´nin füze sistemleri Rusya´nın stratejik tesislerini hedef alabilir

Patruşev: ABD´nin füze sistemleri Rusya´nın stratejik tesislerini hedef alabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev, Washington´ın aksini iddia etmesine karşın ABD´nin Avrupa´daki füze sistemlerinin Rusya´daki stratejik tesislere saldırı düzenleyecek kapasitede olduğunu söyledi. Patruşev, NATO´nun Rus s

 

Sputnik´e röportaj veren Patruşev, 'NATO´nun askeri gücünün artırılmasını, bu ittifaka küresel işlevler verilmesini, blok ülkelerinin askeri altyapısının Rus sınırlarına yakın noktalara yerleştirilmesini, yeni silahlar konuşlandırılmasını ve küresel bir füze savunma sistemi oluşturulmasını hâlâ ülkemizin güvenliğine karşı birer tehdit olarak görüyoruz' dedi.

Patruşev ayrıca, ABD´nin Doğu Avrupa ve Güney Kore´ye yerleştireceği füze sistemlerinin, Washington´ın aksini iddia etmesine rağmen, Rusya´daki stratejik tesislere saldırı gerçekleştirecek kapasitede olduğunu kaydetti.

'Hayali Rus tehdidine karşı geliştirilen savunma yöntemleri soru işaretleri yaratıyor' diyan Patruşev, 'Sınırlarımıza füze savunma sistemleri yerleştiriliyor. Bu sistemler menzilleri dahilinde olan stratejik Rus altyapı tesislerine kruz füzesi saldırısı gerçekleştirebilir. Elbette ABD bu ihtimali reddediyor fakat gerçek argümanlar da üretemiyor' ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Patruşev, ´ABD´nin ulusal güvenliği karşısındaki en büyük tehditler listesine´ alınmasına rağmen Rusya´nın bu ülke ile eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Patruşev 'Yakın tarih gösteriyor ki Rusya ve ABD arasındaki ilişkiler er ya da geç normal seviyesine dönecek. Zira ilişkilerin daha da kötüleşmesi ne Moskova´nın ne de Washington´ın çıkarına hizmet ediyor' dedi.




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor