• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Patruşev: Dış istihbarat servisleri terörle mücadele konusunda Rusya ile çalışmaya hazır

Patruşev: Dış istihbarat servisleri terörle mücadele konusunda Rusya ile çalışmaya hazır

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev, birçok ülkenin istihbarat servislerinin terörle mücadele konusunda Rusya ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını, ancak politikacıların pozisyonları nedeniyle temaslarını afişe etmedikler

 

Rossiya-24 televizyonuna konuşan Patruşev, 'Bizimle işbirliğine hazırlar. İstihbarat ve güvenlik servislerinin tutumu ile siyasilerin tutumu arasında farklılıklar mevcut. Politikacılar Rusya ile ilişkilerin sınırlandırılması çağrısında bulunuyor, istihbarat servisleri bir bakıma söz konusu politikacılara itaat ediyor. Fakat aslında bu kişiler, ikili formatta buraya geliyor ve sürekli olarak görüşüyor, ilgi gösteriyor ve buradaki deneyimleri inceliyor. Prensipte bizimle görüşme çabalarının giderek arttığını görüyoruz' dedi. 

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden birçok istihbarat servis görevlisinin Güvenlik Konseyi Başkanları toplantısına katılmaya hazır olduklarını belirten Patruşev, 'AB´nin resmi yöneticileri, bu çalışmalara katılmalarını tavsiye etmemiş olsa da kendileri, özel olarak bu çalışmaya katılmalarının önemli olacağı kararına vardı' diye konuştu.

´AVRUPA´DA 500 NEONAZİ GRUBU VAR, UKRAYNA´DAYSA NEONAZİLER POLİTİKAYI DİKTE EDİYOR´

Avrupa´da faaliyet gösteren Neonazi örgütlere dikkat çeken Patruşev, 'Avrupa geneline ve özellikle Ukrayna´da eler olup bittiğini görüyoruz, Avrupa´da ve Ukrayna´da yaklaşık 500 Neonazi grubu faaliyet gösteriyor, bu yaklaşık olarak 7 milyon kişi demek' dedi.

Patruşev, 'Günümüzde bu güçler birçok konuda Ukrayna yönetiminin nasıl bir tutum izlemesi gerektiğini dikte ediyor. Devlet Başkanı olsa da onların fikrini dikkate almadan şu veya bu faaliyette bulunamaz' ifadelerini kullandı. 

´KUZEY KORE´NİN TECRİDİ, BU ÜLKEYİ NÜKLEER POTANSİYELİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELTİYOR´

Kuzey Kore´nin nükleer potansiyelini geliştirmesinin dünyada endişelere yol açtığını söyleyen Patruşev, 'Kuzey Kore´deki durum dünyada ve bir komşu ülke olarak Rusya´da da endişelere neden oluyor. Füze teknolojilerini, nükleer potansiyelini geliştirmesi bizleri rahatsız ediyor… Ancak biz diğer bir tarafı da görüyoruz, onların (Kuzey Kore´nin) bunu yapmak için kışkırtılmaması gerekiyor. Fakat yapılan tam da bu. Onlar, tecrit edildiklerini ve kendi güvenliklerini kendilerinin sağlaması gerektiğini görüyorlar, bunu kendileri için bir tehdit olarak görüyorlar' diye konuştu.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor