Pegasus, Erivan´a uçmak için Ermenistan´ın Havacılık Komitesi´ne başvurdu

Pegasus, Erivan´a uçmak için Ermenistan´ın Havacılık Komitesi´ne başvurdu

Pegasus Havayolları´nın, başkent Erivan´a uçuş izni alabilmek için Ermenistan´ın Sivil Havacılık Komitesi´ne başvurduğu belirtildi. Havayolu şirketinin başvurusu değerlendirilme aşamasında.

 

Pegasus Havayolları´nın, başkent Erivan´a uçuş izni alabilmek için Ermenistan´ın Sivil Havacılık Komitesi´ne başvurduğu belirtildi. Havayolu şirketinin başvurusu değerlendirilme aşamasında.

Ermenistan Gelişim ve Altyapı Bakanlığı Sözcüsü Sona Harutyunyan, Sputnik haber ajansına demecinde, “Türk havayolu şirketi Pegasus, şubat ayı itibarıyla haftada iki sefer gerçekleştirmek için başvuruda bulundu. Ermenistan Sivil Havacılık Komitesi şu an bu başvuruyu değerlendiriyor. Henüz bir karar alınmış değil” dedi.

Pegasus´un başvurusunun, İstanbul-Erivan yönündeki seferler için mi yoksa Ankara-Erivan yönünde yapılacak seferler için mi olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Daha önce Ermeni hava yolu şirketi Flyone Armenia, ülkenin Sivil Havacılık Komitesi´nden haftada üç defa Erivan-İstanbul uçuşu gerçekleştirmek için izin almıştı.

Ermenistan ve Türkiye´deki havayolu şirketlerinin karşılıklı uçuş izni başvuruları, iki ülke arasında yeni bir normalleşme süreci için adımların atıldığı bir döneme denk geliyor.

İlişkilerde normalleşme sürecine girilmesi de şiddetli çatışmaların ardından Ermenistan güçlerinin 2020 sonunda Karabağ´daki yedi rayondan çekilip bu bölgeleri Azerbaycan´a bırakmasını izliyor.

Uluslararası hukuka göre Azerbaycan toprağı olan Karabağ´a Ermenistan askerlerinin girmesini takiben, Türkiye, 1993´te Ermenistan ile tüm sınırlarını kapatmıştı. O dönemden sonra iki ülke arasında normalleşmeye dönük bazı girişimler ortaya koyulmuş olsa da bunlar sonuç vermemişti.

 

 

 



Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Murat ÜLKER

Dünya

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

Yükleniyor