Tarih: 22.12.2016 16:37

Pekin ´uzaylı istilası´ altında

Facebook Twitter Linked-in

 

Çin´de yaklaşık bir hafta boyunca etkili olan kirli hava ile karışan yoğun sis tabakası ülke genelinde 400 milyondan fazla kişiyi kötü etkiledi.

23 kentte kırmızı alarm ilan edilmesine yol açan kirli hava kütlesi nedeniyle ülkede yüzlerce okul tatil edildi, yüzlerce uçuş da iptal oldu.

Ancak sosyal medya kullanıcıları bu kötü durumda bile mizah yeteneğini korudu.

Bir kullanıcı ünlü Japon filmi Godzilla´daki dev yaratığı Pekin´de gezinirken gösterip 'Çin´de iyi olup olmadığımı soran arkadaşlar için kirli hava kütlesi nadir rastlanan sürüngenlerin korunması için alarm verici düzeyde değil' yorumunu yaptı.

​Bazı kullanıcılar ise yaptıkları fotomontajlarla kenti ´uzaylı istilası altında´ gibi gösterdi.

Diğerleri ise paylaştıkları video ve fotoğraflarla kirli hava kütlesinin kara ve hava trafiğini felç ettiğini vurguladı.

´GÖKYÜZÜNÜN MAVİ OLMASI GEREKTİĞİNİ UNUTUYORSUNUZ´

Bir başka kullanıcı da 'Gökyüzünün mavi olması gerektiğini unutuyorsunuz' yorumunu yaptı.

Henan bölgesindeki bir okulda kirli havaya rağmen yaklaşık 400 çocuğun bahçede sınava girdiğini gösteren bir fotoğraf ise tepki çekti.

Olayın ardından okul müdürünün açığa alındığı belirtildi.

Çin resmi haber ajansı Xinhua yaklaşık 1 hafta boyunca etkili olan kirli hava kütlesinin soğukların ve rüzgarın etkisiyle dağılmaya başladığını duyurdu.

Bir grup Çinli avukat da hükümeti kirli havayı engellemek için önlem almamakla suçlayarak dava açtı.

Greenpeace de Çin hükümetini gerekli önlemleri almamakla suçlayan bir açıklama yaptı.

​Açıklamada ' Greenpeace  Çin hükümetini ülke genelinde kömür tüketimine daha sert sınırlamalar koyması  konusunda uyarıyor. Karbon emisyonu limitleri daha sert şekilde uygulanmalı ve buna uymayanlar ağır cezalar almalı. Uzun vadede Çin ağır endüstriden uzaklaşan ekonomik dönüşümünü hızlandırmalı' denildi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —