• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Pence´in İsrail ziyaretindeki protokol detayı, tartışma yarattı

Pence´in İsrail ziyaretindeki protokol detayı, tartışma yarattı

ABD Başkanı Donald Trump´ın, ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması kararını yürürlüğe koymasına rağmen, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´in İsrail ziyaretindeki bir protokol detayı, İsrail´de kafaları karıştı

 

Amerika Bülteni´nin İsrail´in Haaretz gazetesinden aktardığına göre, Mike Pence´ın Çarşamba günü gerçekleştireceği Kudüs ziyareti kapsamında Ağlama Duvarı´nı ziyaret edeceği bölüm, yıllardır uygulanan protokol devam ettirilerek, bir kez daha 'resmi ziyaret' kapsamında yer almadı. Pence, Ağlama Duvarı´na 'özel bir ziyaret' gerçekleştirecek. 

´HABER DOĞRUYSA ABD´NİN KUDÜS TAVRI DEĞİŞMEMİŞ DEMEKTİR´

ABD yetkilileri, Kudüs´ü İsrail´in başkenti tanımadıkları yıllar boyunca, Ağlama Duvarı´nın da yer aldığı bölgeye, 'İsrail´e resmi ziyaret kapsamında' değil, resmi protokol dışında, özel ziyaret olarak geçiyordu. Trump´ın tanıma kararından sonra, Başkan Yardımcısının, Kudüs´ün başkent olarak tanınmadığı yıllarda uygulanan protokolü devam ettirmesi, İsrail´de kafaları karıştırdı.

​Bir dönem ABD´nin İsrail büyükelçiliğini de yapan ve İsrail´e yakınlığıyla bilinen Amerikalı diplomat Martin Indyk, Twitter hesabından, 'Eğer, bu haber doğruysa, ABD´nin Kudüs tavrında, başkent tanıma kararına rağmen pek bir şey değişmemiş demektir´´ diyerek eleştiride bulundu.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor