• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Pentagon: ABD, 2025´e doğru Avrupa´da Rusya´ya karşı üstünlüğünü kaybedebilir

Pentagon: ABD, 2025´e doğru Avrupa´da Rusya´ya karşı üstünlüğünü kaybedebilir

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD´nin Avrupa´daki birliklerinin 2025´e doğru Rusya´ya karşı askeri üstünlüğünü kaybedebileceğini duyurdu.

 

ABD merkezli internet dergisi Defense One´ın aktardığına göre NATO´nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Rusya´nın ordusunda devam eden modernizasyonun hızına dikkat çekti. Scaparrotti, “Rus askerlerin gerçekleştirdikleri modernizasyonun hızına bakılırsa biz, silahlı kuvvetlerimizin yenileme temposunu düşürmeyi göze alamayız. Aksi halde onlar 2025´e kadar ordumuzun egemenliğine neredeyse bütün alanlarda meydan okuyacaklar” diye konuştu. 

Rusya´nın Arktik bölgedeki deniz yollarının üzerinde kontrol sağlamaya yönelik çabalarına da dikkat çeken Scaparrotti, ‘Moskova´nın eğer isterse 2-3 yıl içerisinde Kuzey Deniz Yolu´nun üzerinde kontrol kurabileceğini, oysa ABD´nin bu yönde geride kaldığını´ vurguladı.

´PENTAGON, ´AVRUPA CAYDIRICILIK İNİSİYATİFİ´ İÇİN 6.5 MİLYAR DOLAR TALEP ETTİ´

Defence One, Pentagon Avrupa Kuvvetler Komutanlığı´nın (EUCOM) Rusya´yı askeri açıdan caydırmaya yönelik ‘Avrupa Caydırıcılık İnisiyatifini´ finanse etmek için geçen yılın 2 kat fazlası olan 6.5 milyar dolar talep ettiğini, bu paraların ‘hava, kara ve deniz kuvvetlerinin savaşa hazır olma düzeyinin´ yükseltilmesi için harcanmasının planlandığını ifade etti.

Analiz merkezi Rand Corporation´ın daha önce yayınladığı raporu hatırlatan dergi, söz konusu belgeye göre Rusya´nın son 10 yıl içerisinde NATO´yla arasında olan teknolojik uçurumu azalttığını, Moskova´nın aynı zamanda Avrupa grubunu büyütmeye devam ettiğini ve Suriye´de askeri deneyimlerini arttırdığını kaydetti.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor