Tarih: 04.01.2018 10:31

Pentagon, ABD´nin Kuzey Kore´ye operasyon düzenleyeceği iddiasını yalanladı

Facebook Twitter Linked-in

 

CBS ve NBC televizyonlarının dün Pyongyang yönetiminin yeni bir balistik füze denemesine hazırlandığını duyurması ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un yeni yıl konuşmasında artık masasında nükleer silah butonunun bulunduğunu ifade etmesi, Washington´da Kuzey Kore konusundaki tartışmaları gündemin en öne çıkan konusu haline getirdi. 

ABD Başkanı Donald Trump ise Kim Jong-un´a yanıt vermekte gecikmedi. Trump masasındaki nükleer düğmenin Kim´in düğmesinden daha büyük ve çalışabilir durumda olduğunu belirterek, Pyongyang´ı Twitter üzerinden tehdit etti.

ABD medyası da Pentagon´un Kuzey Kore konusunda hazırlık içinde olduğunu öne sürdü.

Fox News kanalı, Kuzey Kore´nin ABD´nin şartlarını yerine getirmek üzere nükleer programından vazgeçmemesi durumunda bundan sonraki aylarda Pentagon´un Kuzey Kore´ye yönelik bir saldırıda bulunma ihtimali olduğu iddiasını ortaya attı. 

Fox News ayrıca Pentagon´da Kuzey Kore konusunda hazırlıkların arttığını ve Güney Kore´nin ev sahipliğini yapacağı 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları´nın ardından ABD yönetiminin elindeki seçenekleri tekrar değerlendireceğini kaydetti.

´SORUMSUZCA BİR İDDİA´

Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, Kuzey Kore konusunda ortaya atılan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 
Konunun halen diplomasi ile çözülmesini beklediklerini belirterek, ABD´nin Kuzey Kore´ye tek taraflı saldırı düzenleyeceğini iddia eden haberleri yalanlayan Manning, 'Kesinlikle böyle bir şey yok. Bunu kim söyledi bilmiyorum ama bu sorumsuzca ve gerçek olmayan bir iddiadır. Bakan Mattis´in (Savunma Bakanı Jim Mattis) de ifade ettiği üzere orada amacımız savaş değil, Kore Yarımadası´nın tam, doğrulanabilir ve geri dönülmez bir şekilde nükleerden arınmasıdır. Bu birçok diplomatik destekle sürdürülen diplomatik bir çabadır' diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —