• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Pentagon: Bakanlığın İncirlik´teki varlığını sonlandırmak gibi bir planı yok

Pentagon: Bakanlığın İncirlik´teki varlığını sonlandırmak gibi bir planı yok

Pentagon yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 'ABD´nin İncirlik´te devam eden varlığı, ABD ve NATO müttefikimiz Türkiye arasındaki güçlü ilişkileri göstermektedir. Bakanlığın İncirlik´teki varlığını sonlandırmak gibi bir

 

Pentagon yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 'ABD´nin İncirlik´te devam eden varlığı, ABD ve NATO müttefikimiz Türkiye arasındaki güçlü ilişkileri göstermektedir. Bakanlığın İncirlik´teki varlığını sonlandırmak gibi bir planı yoktur' ifadeleri yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun Yunanistan´da temasları sürerken, uzun süredir gündemde olan bir iddia da alevlendi.

Washington yönetiminin Türkiye´deki İncirlik Üssü´nden taşınacağı iddialarına ABD Savunma Bakanlığı´ndan yalanlama geldi. Bakanlık yetkilileri, “Böyle bir planımız yok” açıklaması yaptı.

Savunma Bakanlığı yetkililerince yapılan açıklamada, “ABD Türk hükümetinin daveti üzerine, on yıllardır İncirlik Üssü´nden operasyonlarını gerçekleştiriyor. ABD´nin İncirlik´te devam eden varlığı, ABD ve NATO müttefikimiz Türkiye arasındaki güçlü ilişkileri göstermektedir. Savunma Bakanlığı´nın İncirlik´teki varlığını sonlandırmak gibi bir planı yoktur” denildi.

ABD´nin İncirlik üssünü taşıyacağına ilişkin en son haber The Times gazetesinde çıkmış, gazete, Mike Pompeo´nun Yunanistan ziyaretinde ABD´nin Doğu Akdeniz´deki askeri varlığını artırmaya çalıştığını yazmıştı.

Haberde, bu kapsamda Yunanistan´daki görüşmelerde İncirlik Üssü´nü Girit adasına taşımak için görüşmeler yaptığına da yer verilmişti.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor