Pentagon, binlerce hava saldırısını neden gizliyor?
The Military Times gazetesi ABD´nin Ortadoğu´da gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla ilgili açıklanan verilerin tutarsız olduğunu, binlerce hava saldırısıyla ilgili bilgilerin açıklanamadığını ileri sürmüştü. RIA Novosti´den siy
Gazetenin haberine göre, ABD ordusu, birkaç yıl boyunca Irak, Suriye ve Afganistan´da gerçekleştirilen binlerce hava saldırısını açıklamakta başarısız oldu.
Haberde, ABD Hava Kuvvetleri´nin açıkladığı verilerle ve Savunma Bakanlığı´nın resmi internet sitesinde yer alan operasyon özetleri arasında ciddi uyumsuzluklar olduğu ileri sürülmüştü. En son tutarsızlıklardan birisi, Hava Kuvvetleri tarafından 23.740 olarak belirtilen 2016 yılına kadar koalisyon uçaklarının Suriye ve Irak´ta gerçekleştirdiği hava saldırısı sayısının, Savunma Bakanlığı´nın operasyon özeti bilgilerinde 17.861 olarak belirtilmesi.
OPERASYONLARIN MALİYETİ ÇOK YÜKSEK
RIA Novosti´den siyasi analizci Alexandr Khrolenko, Pentagon´un bu verileri neden gizli tuttuğunu yorumladı.
Khrolenko, 'Düşünün ki, Apache helikopterleri, tanesi 99.600 dolar değerindeki ´cehennem ateşi´ füzeleri dahil birçok silah taşıyabiliyor. Her bir hava saldırısı, birden çok hava aracıyla, birden çok hedefe düzenleniyor ve sayısız bomba, füze, roket ve mermi kullanılıyor. Her bir saldırıda, milyonlarca Amerikan doları havaya uçmuş oluyor' yorumunda bulundu.
ASKERİ CEPHANE SATILIYOR MU?
'Eğer füzeler kayıtsız şekilde kullanılıyorsa, yerel birlikler cephaneliği Ortadoğu ve Afrika´daki müttefiklere formalitelere bağlı kalmadan ve karşılıklı yarar gözeterek satmayı düşünmüş olabilir' diyen Khrolenko, ABD´nin Afrika´daki komutanlığının, Somali ve Libya´daki birçok gizli operasyonun yürütüldüğü bir merkez olduğunu belirtti.
Haberde ayrıca, Pentagon´un sahte tanıtım kampanyaları için önemli miktarda para harcadığı yönündeki raporlar da hatırlatıldı. Londra merkezli bir firma olan Bell Pottinger´ın geçtiğimiz ekim ayında Irak´ta gizli bir propaganda kampanyası yapmak üzere para teklif edildiğini açıkladığı biliniyor. Firma, El-Kaide´ye ait olduğu duyurulan sahte videolar hazırlandığını ileri sürmüştü.
PENTAGON´UN GÖLGE EKONOMİSİ
Khrolenko, kaydedilmeyen binlerce hava saldırısının, Pentagon´un gölge ekonomisine hizmet ettiğini, istenmeyen bütün verilerin bu gibi yollarla gizlenip, yanlış bilgilerin ortaya salındığını ileri sürdü.
ABD´nin bölgedeki operasyonlarının verilerinin çarpıtılması sadece ekonomik bir anlama sahip değil. Sivil kayıplar konusunda da açıklanan verilerin çarpıtılmış olduğu bir süredir tartışılıyordu.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
