Pentagon: Evet, Irak´ta muharebe içindeyiz

Pentagon: Evet, Irak´ta muharebe içindeyiz

Kerkük´te geçen hafta rehine operasyonu düzenleyen ve IŞİD´le mücadelede ilk kaybını veren ABD, başta Irak´taki kara eylemlerinin ´eğit- yardım- danışmanlık´tan ibaret olduğunu savunsa da çark etti.

Irak topraklarındaki askeri varlığını ‘IŞİD´le mücadelede Irak güçlerine eğitim ve destek vermek´ olarak gerekçelendirmekte ve geçen hafta Kuzey Irak´ta karadan düzenlenen rehine kurtarma operasyonun münferit olduğunda ısrar eden ABD Savunma Bakanlığı, ülkede muharebe halinde olduklarını itiraf etti. 

Irak´ın başkenti Bağdat´ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan IŞİD´le mücadele sözcüsü Steve Warren, ABD askerlerinin IŞİD´le birebir çatışıp çatışmadıkları yönünde bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı: “Muharebe halindeyiz. Demek istediğim şey şu ki burası muharebe bölgesi. Farkında mısınız bilmiyorum ama Irak´ta devam etmekte olan bir savaş var. Biz de buradayız ve savaş dört bir yanımızda. Bu konuyu açıklığa kavuşturduğumu sanıyordum. Savaş yüzünden hepimiz silah taşıyoruz.  Bu yüzden buradan ayrıldığımızda üniformamıza muharebe yaması takıyoruz, bu yüzden ‘yakın tehlike´ uyarısı alıyoruz. Elbette ki muharebe halindeyiz.”

ÖNCE ´DOĞRUDAN EYLEM´ AÇIKLAMASI GELDİ

Öte yandan Savunma Bakanı Ashton Carter´ın IŞİD hedeflerine karşı ‘doğrudan eyleme´ geçileceğini açıklamasının ardından Washington Post ve Wall Street Journal (WSJ) Eylül 2014´ten beri IŞİD´e hava operasyonları düzenleyen ABD´nin Irak ve Suriye´de kara operasyonuna da girişeceğini yazmıştı. Bunun üzerine Beyaz Saray Sözcüsü Eric Schultz, “Irak ve Afganistan´da olduğu gibi, uzun dönemli ve geniş çapta bir kara operasyonu yürütmek niyetinde değiliz” açıklaması yapmıştı.

´HAVİCE´DEKİ REHİNE OPERASYONU İLK DEĞİLDİ´

Diğer taraftan ABD ordusunun özel kuvvetler birimi Kerkük´ün güneybatısındaki Havice ilçesinde IŞİD´in elindeki yaklaşık 70 kişilik Kürt bir grubu kurtarmak için operasyon düzenlemişti. ABD, bu operasyonda IŞİD´le mücadelede ilk kaybını vermişti. Bloomberg View sitesi de ABD´li ve Kürt kaynaklara dayandırdığı haberinde, özel kuvvetlerin aylardır bu tür kara misyonları yürüttüğünü öne sürmüş, dolayısıyla bu gerçeğin ‘Rehine operasyonu bir kereye mahsustu´ açıklamasıyla ters düştüğünü savunmuştu. Nitekim Pentagon Sözcüsü Peter Cook, operasyonun ‘eğitmenlik, danışmanlık ve yardım´ kapsamına girdiğini söylemişti.

 



KINAMA BİLDİRİSİ

LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.

Türkiye

Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Yükleniyor