Tarih: 05.11.2017 23:00

Pentagon: Kuzey Kore´nin nükleer silahlarını yok etmenin tek yolu karadan işgal

Facebook Twitter Linked-in

 

Pentagon´dan üst düzey bir yetkili, savaş çıkması halinde Kuzey Kore´nin nükleer silah tesislerini yok etmenin tek yolunun karadan işgal olduğunu ifade etti.
ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Michael J. Dumont, Temsilciler Meclisi üyeleri Ted Lieu ve Ruben Gallego´ya, Kuzey Kore ile savaş çıkması halinde yaşanabilecekleri değerlendirdiği bir mektup gönderdi. 

Mektupta, “Kuzey Kore´nin nükleer silah programının tüm parçalarını tam bir kesinlik ile tespit etmek ve yok etmenin tek yolu karadan işgalden geçiyor” ifadelerini kullanan Dumont, Kuzey Kore´yi karadan işgal kararı alınması durumunday Pyongyang´ın bu hamleye kimyasal ve biyolojik silahlarla karşılık verebileceği uyarısında bulunuyor.

Öte yandan Dumont´a göre bu gelişmelerde en iyi ya da en kötü ihtimalle kaç kişinin ölebileceğini tahmin etmekse hayli güç. 

ABD ve Kuzey Kore arasında 1950´lerden beri yaşanan nükleer gerilimde, Pyongyang´ın son dönemde sık sık kıtalararası balistik füzeler denemesi yapması ve tarafların karşılıklı olarak yaptığı sert açıklamalar nedeniyle artış gözleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —