Tarih: 16.11.2017 09:28

Pentagon, Rusya´nın IŞİD´e yönelik ortak hava saldırısı önerisini reddetti

Facebook Twitter Linked-in

 

Sputnik´e konuşan Pentagon temsilcisi, “Koalisyon, Irak ya da Suriye´de, Suriye rejiminden ya da Rusya´dan gelen isteklere istinaden hava saldırıları düzenlemiyor. Üçüncü kişilerden IŞİD militanlarının bizim sorumluluk bölgemizde bulunduklarına dair tarafımıza veri ya da bilgi ulaştırıldığı zaman, bu verilerin doğru olup olmadıklarını teyit etmek için kendi soruşturmamızı yapabiliriz” ifadelerini kullandı. 

Yetkili, söz konusu bilgilerin teyit edilmesi durumunda askeri yetkililerin ‘üçüncü kişilerden bağımsız olarak´ hava saldırılarını planlamaya başladığını da sözlerine ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye´deki Rusya grubu komutanlarının ABD öncülüğündeki koalisyona Fırat Nehri´nin doğu kıyısındaki IŞİD konvoylarının imha edilmesi için ortak harekete geçmeyi iki kez önerdiklerini bildirmişti.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca ABD´nin Ebu Kemal´den çekilen IŞİD birliklerine, Cenevre Anlaşması´na atıfta bulunarak saldırı düzenlemeyi reddettiği, ancak IŞİD militanlarının koalisyonun kontrolündeki bölgede Ebu Kemal´deki Suriye ordusuna saldırmak için niçin hazırlık yaptığı sorusuna yanıt veremediği kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —