Tarih: 08.09.2016 18:05

Pentagon: Türkiye harika iş yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşmiş Milletler (BM) Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı´na katılmak üzere İngiltere´nin başkenti Londra´da bulunan Carter, BBC Radyo 4´e değerlendirmelerde bulundu. IŞİD karşıtı koalisyonun çabalarına değinen Carter, IŞİD´in Irak ve Suriye´de yok edilmesini başaracaklarını ancak bunun zor olacağını ve zaman alacağını söyledi. Carter, 'Harekat planımızı yürütebilmek üzere son 9 ayda özgün adımlar atıyoruz. Musul ve Rakka´nın kuşatılması aynen planlandığı gibi gidiyor' ifadesini kullandı.

‘MUSUL VE RAKKA OPERASYONLARI EN KISA ZAMANDA BAŞLAR´

Musul ve Rakka operasyonlarının ne zaman başlayabileceği yönündeki soruya Carter, 'Mümkün olan en kısa sürede. Birkaç ayda içerisinde diye düşünüyorum” cevabını verdi.

‘IŞİD´e karşı Türkiye´nin Rakka´da ABD ile operasyon yapılabileceği´ yönündeki haberlere ilişkin olarak da Carter, Türkiye ile ortak eylem içerisinde olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Koalisyonun üyesi olan Türkiye, hava harekatına katılan bir dizi uçağa ev sahipliği yapması da dahil olmak üzere harika iş yapıyor. IŞİD´in kendisini yabancı savaşçılar, ekipman ve benzeri şeylerle desteklemesinin yollarından biri, atardamarı olan Tükiye-Suriye arasında kalan son sınır kısmının, sınırın her iki tarafından daha güvenli hale getirilmesine yardımcı olmak için şu anda Türkiye ile çalışıyoruz. Aynı zamanda, IŞİD´in Rakka´daki kontrolünü çökertme ve kuşatma planı için de Suriye Demokratik Güçleri ile çalışıyoruz. Bu grupla ayrıca önemli bir kent olan Menbiç´te de çalıştık. Bu iki tarafla çalışma niyetindeyiz. İkisinin de birbirleriyle farklılıkları var, bunu anlıyoruz.'

Suriye´deki son duruma da değinen Carter, nihayetinde siyasi geçiş olmadan bölgedeki şiddetin bitmeyeceğini dile getirdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —