• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

Pentagon: Türkiye´nin endişelerini anlıyoruz

Pentagon: Türkiye´nin endişelerini anlıyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Türkiye´nin IŞİD´le ilgili kaygılarını anladıklarını ve YPG konusunda Ankara´yla devamlı iletişim halinde olduklarını belirterek, 'Bölgede bazı gerilimler var Türkiye´nin dile

 

Sözcü Cook, Pentagon´daki günlük basın toplantısında Menbiç´teki son durum ve Türkiye´nin bölgeyle ilgili adımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye´nin IŞİD´le ilgili kaygılarını anladıklarını ve YPG konusunda Ankara ile devamlı iletişim halinde olduklarını belirten Cook, Suriye´nin kuzeyini kastederek, 'Bölgede bazı gerilimler var ve bunları anlıyoruz. Türkiye´nin dile getirdiği endişeleri de anlıyoruz' diye konuştu.

´PYG´NİN LİDER KADROSU MENBİÇ´TEN AYRILDI´

Cook´a, daha önce ABD yönetiminin birçok kez 'YPG´nin Menbiç´i terk ettiğini' dile getirdiğini ancak geçen haftaki son açıklamada 'YPG liderlerinin ilçeyi terk ettiğinin' belirtildiği hatırlatıldı.

AA muhabirinin, 'Sonuç olarak şu anda Menbiç´te YPG unsuru var mı?' sorusunu yanıtlayan Cook, 'YPG´nin lider kadrosu Fırat´ın doğrusuna daha önce geçmişti. Şu an Menbiç´te bölgeyi IŞİD tehdidinden koruyan yerel güçler bulunuyor' diye konuştu.

´Yerel unsurlar´ olarak ifade edilenler arasında YPG militanlarının olup olmadığının sorulması üzerine Cook, 'Münbiç´teki her bir kişinin durumunu ve nereden geldiğini yüzde 100 kesinlikte söyleyemem' değerlendirmesinde bulundu.

´TÜRKİYE´NİN KAYGILARI MEŞRU´

IŞİD tehdidine karşı Türkiye´nin attığı adımlara ilişkin değerlendirmesinde ise Cook, 'Türkiye´nin, IŞİD´in yönelttiği tehditlerden dolayı duyduğu güvenlik kaygıları meşrudur ve biz de Türkiye ile bu konuda yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz' açıklamasını yaptı.




22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor