• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Pentagon yetkilisi: UFO´ların varlığından şüphe yok

Pentagon yetkilisi: UFO´ların varlığından şüphe yok

ABD Savunma Bakanlığı´nın (Pentagon) tanımlanamayan uçan cisimleri (UFO) araştıran özel programının ortaya çıkmasının ardından programın direktörü UFO´ların varolduğuna dair şüphe bulunmadığını söyledi.

 

Pentagon, motor gücüyle çalıştığına dair hiçbir işaret olmadan aşırı hızla uçan cisimlerle ilgili belgeler hazırladığını söylediği İleri Uzay Tehdidi Tanımlama Programı´nın (AATIP) 2012´de kapatıldığında ısrar ediyordu. AATIP Direktörü Luis Elizondo ise görevinden sadece iki ay önce ayrıldığını belirtti.

´MAKUL ŞÜPHENİN ÖTESİNDE´

Amerikan ve İngiliz medyasına konuşan Pentagon yetkilisi, ´insanlığın sahip olduğundan çok daha ileri teknoloji kullanan UFO´ların varlığının makul şüphenin ötesinde olduğunun kanıtlandığından´ söz etti. Elizondo, ´´UFO´ların oluşturduğu potansiyel tehdit karşısında ülkelerin bilinçli olması gerek´´ uyarısı yaptı.

´NÜKLEER TESİSLER, ENERJİ SANTRALLARI´

UFO´ları kullananların insan olmadığının net olduğunu, dolayısıyla bunların nereden geldiği sorusunun sorulması gerektiğini dile getiren AATIP Başkanı, UFO´ların görülmesinin yoğunlaştığı coğrafi sıcak bölgeler olduğunu, zaman zaman nükleer tesisler ve enerji santralları üzerinde yoğunlaştığını, UFO´ların görülmesinda ortak unsurlar bulunduğunu anlattı. 

´AŞIRI HIZ VE MANEVRA KABİLİYETİ´

Bunları ´aşırı manevra yeteneği, ses patlaması olmadan sesten hızlı sürat, saatte 8 bin mile ulaşan hız, kumanda yüzeylerinin olmaması´ diye sıralayan Elizondo, elde ettikleri bu verilerin radar sinyalleri verileri, savaş uçaklarının kamera görüntüleri ve çok sayıda görgü tanığı tarafından desteklendiğini söyledi. ´´Hiçbir zaman düşmanlık sergilemediler, ama bu dünyada kimsenin yapamayacağı şekilde manevra yapmaları karşısında bir şeyler gerçekleşebileceğine dair tetikte ve bilinçli olunmalı´´ dedi.

EKİMDE MATTIS´E İSTİFA MEKTUBU VERDİ

2004 tarihli ´UFO karşılaşması´ görüntülerinin tanıklarından olan eski donanma pilotu David Fravor´u geçen hafta UFO gördüğünden kesinkes emin olduğuna dair CNN´e demeç verdiği için ´ulusal kahraman´ ilan eden Elizondo, AATIP´yi etrafında oluşturulan aşırı gizlilik yüzünden ekimde terk ettiğini belirtti. Savunma Bakanı James Mattis´e yazdığı istifa mektubunda ´´Bu mesele için niye daha fazla zaman ve çaba harcamıyoruz? Bu fenomenin becerisini ve niyetini belirlemek hem silahlı kuvvetlerin hem de ulusun yararına olacaktır´´ dedi.

´HAVADAKİ HER TUHAFLIK, UZAYLI OLMAK ZORUNDA DEĞİL´

Bazı başka uzmanlar ise UFO görmenin gerisinde genellikle dünyevi bir açıklama olduğunu, olmadığı zaman da bunu illa uzaylıların varlığının kanıtı olarak değerlendirmemek gerektiğini söylüyor.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor