• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Pentagon´dan Şoygu´ya yanıt yok

Pentagon´dan Şoygu´ya yanıt yok

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu´nun Rusya ile güç üzerinden diyalog kurmanın faydalı olmayacağına dair açıklamasına yanıt vermeyi reddetti.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mattis, 'Rusya´dan gelen açıklamaya yanıt vermeyi hiç gerekli bulmuyorum. NATO her zaman askeri güçten ve çocuklarımıza devretmek istediğimiz demokratik ülkeleri ve özgürlükleri korumaktan yana oldu' dedi.

´RUSYA, NATO´YLA ANLAŞMA TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMELİDİR´

ABD ve NATO´nun Rusya ile siyasi işbirliğine hazır olduklarını ancak askeri işbirliğine hazır olmadıklarını ifade eden Mattis, 'Öncelikle Rusya kendini gösterip Rusya-NATO anlaşması çerçevesinde üstlenmiş olduğu taahhütleri yerine getirmeli' diye konuştu. 

Daha önce ABD Savunma Bakanı James Mattis´in gündeme getirdiği, ´Rusya ile ABD´nin arasındaki ilişkilerin yapılandırılmasından yana olduklarını, ancak Moskova ile güç pozisyonu üzerinden müzakere edilmesi gerektiğine dair´ sözlerine Rusya´dan yanıt gelmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova´nın Pentagon ile işbirliğini yeniden başlatmaya hazır olduğunu, fakat Rusya ile güç pozisyonundan diyalog kurmanın faydasız olacağını kaydetmişti.

Şoygu, 'Pentagon´dan bu tavır konusunda açıklama bekliyoruz' diye eklemişti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor