Tarih: 09.03.2017 22:11

Pentagon´un Rus askeri şirketle işbirliği yasaklandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Temsilciler Meclisi´nde 48´e karşı 371 oyla kabul edilen yasa kapsamında, Pentagon´un ya da Pentagon´da görevli bir kişinin Rosoboroneksport ile herhangi bir kontrat, memorandum veya ticari anlaşma imzalanması yasaklandı. Yasa metnine göre, Pentagon, Rosoboroneksport´a kredi de veremeyecek.

İPTAL İÇİN GİRİŞİMDE BULUNABİLECEK

Öte yandan Pentagon yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü´ne fikir danışmalarının ardından, Rosoboroneksport ile işbirliği yapmanın ABD´nin güvenliği için çok önemli olduğuna karar verirlerse, yasadaki bu kuralın iptali için girişimde bulunabilecek. Fakat bunun için Pentagon yetkililerinin, Kongre´nin her iki kanadını, ´Rosoboroneksport´un Suriye hükümetine öldürücü silah göndermeyi bıraktığına ve Rus askeri güçlerinin Kırım´ı terk ettiğine´ ikna etmesi gerekecek.

´YASAK YENİ DEĞİL´

Rosoboroneksport yetkilileriyse Sputnik´e yaptıkları açıklamada, kabul edilen yasayla kendilerine yeni kısıtlamalar getirilmediğini söyledi. Yetkililer, 'İşbirliği uzun zaman önce yasaklanmıştı. Bu yasak kaldırılmadı' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —