Tarih: 13.03.2022 19:44

Parakendede Rus Etkeni

Facebook Twitter Linked-in

Artan enflasyon ve küresel tedarik zinciri gerginlikleri, tatil sonrası kazanç sezonunda gezinen perakendeciler için akıllarda yer olmaya devam ediyor. Ama aynı zamanda analistler ve yatırımcılarla sohbetlere girmek Rusya´nın Ukrayna´yı işgalidir. Perşembe günü ikinci haftasına giren.

Bir dizi perakendeci, ya savaşın kurumsal kınandığının bir işareti olarak ya da bu şirketlerin lojistiği etkileyen yaptırımlar nedeniyle ülkede iş sürdürememesi nedeniyle Rusya´daki faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.

Bazıları, örneğin Victoria´nın Sırrı, savaşın yarattığı belirsizliğin iş üzerinde tartmak ilk çeyrekte ve potansiyel olarak ötesinde.

Gordon Haskett analisti Chuck Grom, birçok perakendeci için en büyük endişenin büyük olasılıkla krizin süresi olacağını söyledi.

Grom, 'Ne kadar uzun sürerse, o kadar sorunlu olacağını düşünmeniz gerektiğini' söyledi. 'Başka bir deyişle, tüketici duruma alışmak için daha fazla zaman harcıyor.'

Perakendeciler zaten hala öngörülemeyen zamanlarda gelecekteki talebi ölçmeye ve çok fazla mal sipariş etmeden rafları stoklamaya çalışıyorlar. Covid vakaları azaldıkça ve bağışıklık arttıkça işletmeler tüketicileri mağazalarına geri çekmeye çalışıyor. Yine de, başkan Joe Biden ve Kongre´nin ailelere yapılan teşvik ödemelerini imzaladığı bir yıl öncekinden daha zor olabilir.

Pittsburgh merkezli giyim perakendecisi AmericanEagleOutfitters Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı yıl için görünümünü tahmin ederken dikkate aldığını, ancak savaşın tüketici talebi üzerinde ne kadar mali bir etki yaratabileceğine dair ayrıntılı bilgi sunmadığını söyledi. AmericanEagle, Kuzey Amerika ve Hong Kong dışında herhangi bir tuğla ve harç dükkanı işletmiyor, ancak 81 ülkeye mal gemisi yapıyor.

Mali İşler Müdürü Michael Mathias, bir kazanç konferansı görüşmesinde perakendecinin şu anda oyunda olan birden fazla faktörün farkında olduğunu söyledi: Artan enflasyon, Amerikan Kartalı´nın geçen bahar birçok tüketiciye teşvik ödemelerinin yapıldığı bir dönemi sona ermeye başlaması ve 'Ukrayna´daki savaş da dahil olmak üzere' küresel tedarik zincirindeki aksamanın devam etmesi.

Mathias, 'Bu zemine karşı ihtiyatlı bir görüş alıyoruz.' dedi.

AmericanEagle, kazançlarının yılın ilk yarısında, büyük ölçüde artan navlun maliyetleri nedeniyle önceki yıl seviyelerine kıyasla azalacağı konusunda uyardı. Kazançların arka yarıda toparlanmasını bekliyor.

Rusya´da küçük bir varlığı olan iç çamaşırı perakendecisi Victoria´sSecret da savaştan biraz bahsetti. Çarşamba günü mali dördüncü çeyrek sonuçlarını bildirdiğinde, enflasyon ve 'küresel huzursuzluğun' önümüzdeki aylarda zorlu bir ortam yaratacağını belirtti. Victoria´sSecret ilk çeyrek için hayal kırıklığı yaratan bir görünüm yayınladı, ancak üçüncü çeyreğin daha iyi sonuçlar için bir dönüm noktası olacağına inandığını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —