Tarih: 04.10.2016 18:22

Peres son itirafını mezarından yaptı: Atom bombası ürettik

Facebook Twitter Linked-in

 

‘Düşmanları şüphe içinde bırakmak´ için İsrail´in nükleer silaha sahip olduğunu söylemeyi yıllardır reddeden Peres, nükleer silah geliştirilmesi için kurulan programın ortaya çıkarılmasına katkı sunduğunu ifade etti.

Ölümünden hemen önce Daphne Barak´a konuşan Peres, “İlk olarak gücümüzü toplamak istedim, böylece daha sonra barış yapabilirdik. Bunun en kapsamlı ve açık yolu olduğunu söyleyebilirim. Yani bu bir çelişki değil daha çok bir karışım. O zamanlar bir nükleer bomba üretmemizin sebebinin savaş tehlikesini durdurmak olduğunu düşündüm” dedi.

​‘KİMSE BENİ DİNLEMEDİ, GURİON´UN DESTEĞİNİ KAZANDIM

1955 yılında Cumhurbaşkanı Ben Gurion´u nükleer bir reaktör kurmak konusunda ikna ettiğini ifade eden Peres, korkusunun komşu İran´dan gelebilecek bir tehdit olduğunu söyledi. Eski cumhurbaşkanı, “İsrail´in buna ihtiyacı olduğuna güçlü bir biçimde inandım. Kimse beni dinlemedi ama Ben Gurion´u ikna ettim, onun desteğini kazandım. Hepsine karşı o bana arka çıktı” diye konuştu.

POWELL´IN MAİLLERİNDEN: İSRAİL´İN 200 NÜKLEER SİİLAHI VAR

DCLeaks internet sitesinde ifşa edilen ABD´li üst düzey bürokratlara dair elektronik postalarda da İsrail´in sahip olduğu nükleer silahlara dair bilgiler ortaya çıkmıştı. Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell´ın yatırımcı Jeffrey Leeds´e gönderdiği ve İsrail´in 200 nükleer silahı olduğu ve bunların hepsinin Tahran´a doğru konuşlandırıldığı bilgisinin yer aldığı 3 Mart 2015 tarihli bir e-postanın doğruluğu, Powell´ın sözcüsü Peggy Cifrino tarafından teyit edilmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —