• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Peru´dan ABD´ye: Eski devlet başkanımızı sınır dışı edin

Peru´dan ABD´ye: Eski devlet başkanımızı sınır dışı edin

Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski ABD Başkanı Donald Trump´tan, Peru´da yolsuzluk nedeniyle hakkında tutuklama kararı bulunan eski Devlet Başkanı Alejandro Toledo´nun sınır dışı edilmesini istedi. İki lider arasındaki bir telefon

 

Yaklaşık 20 milyon dolarlık yolsuzluk yaptığı iddia edilen Toledo, Perulu yetkililere göre misafir araştırmacı olarak çalıştığı Stanford Üniversitesi nedeniyle San Francisco´da bulunuyor. Ancak yerel basında yer alan haberlerde Toledo´nun bu haftasonu eşinin çifte vatandaşlığa sahip olduğu İsrail´e kaçtığının yer almasıyla yeni bir tartışma daha ortaya çıktı.

İSRAİL KABUL ETMEYECEK

İsrail hükümeti Toledo´nun Pazar günü San Francisco´dan Tel Aviv´e ulaşan uçakta yer almadığını belirterek, ülkeye girişini engelleyeceklerini açıkladı.

´KAÇAK DEĞİLİM´

​Toledo ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘kaçak´ olduğu iddialarını reddederek, 'Ben hiçbir zaman kaçmadım' ifadesini kullandı. Ancak açıklamasında nerede olduğuna ya da Peru´ya geri dönüp dönmeyeceğine dair bilgi vermedi.

Geçen hafta Peru´da, Brezilyalı bir inşaat şirketiyle ilgili yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski Devlet Başkanı Toledo hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Peru hükümeti, eski devlet başkanın nerede olduğuna dair bilgi verenlere 30 bin dolarlık ödül vereceklerini duyurdu.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor